האם מותר להגיד "OMG", "אומייגאד"?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/04/21 00:53 טו באייר התשפא

שאלה

אהלן, תודה על המקום לשאול שאלות! אתם מדהימים!

טוב. זו שאלה שבאמת מעסיקה אותי ואף פעם לא שאלתי אותה.

זה יצא אולי קצת מוזר אבל אני אשמח לדעת - כשאומרים '' אומיגאד'' הכוונה להקב''ה.

עכשיו, אסור לנו להגיד שם ה' לשווא, אבל מה אם זה באנגלית? כמו כאן?

לפעמים זה נפלט ואני מרגישה לא טוב עם עצמי כאילו אמרתי שם ה'..

תשובה

שלום לך.

האמת, שהפתיח הזה הכי מתאים לשאלה שלך כי גם המילה 'שלום' היא אחת משמותיו של הבורא ב"ה.

אז מה? לא נגיד שלום?

ומה אם פוגשים מישהו שאנחנו מכירים בשירותים? לא בתוך התא כשפותחים את הדלת או לבנים במשתנות, אלא איפה ששוטפים ידיים.

אז כאשר מתכוונים לה', ברור שלא, למרות שיש מחלוקת אם המילה 'שלום' בכוונה לשם ה' הוא שם שאפשר למחוק או לא.

אבל כשלא מתכוונים אלא לשם של אדם, או אם נגיד את זה בצורה אחרת, לא מתכוונים לשם ה' ויש לזה משמעות אחרת אז מותר.

הביטוי הזה 'אוי מאי גוד' במובן מסוים, לדעתי, איבד את תוכנו האלוקי. הוא משפט שמבטא פליאה והפתעה ולא מתכוון למשהו כלפי הבורא. לא לחינם כתבת את זה כמילה אחת. זה נתפס ככה. לא כמשהו אלוקי.

אבל בהחלט זה עוד משהו שצריך להתברר.

אמנם אם את מתכוונת באמת במילה 'גאד' לשם השם אז בהחלט יהיו פוסקים שיגידו שזה לא ראוי כי זה אחד משמות ה'.

לכן, אם אין כוונה או יש כוונה, אולי אפשר לקצר בכלל ולהגיד OMG שהוא לא פחות טרנדי.

אבל, בין כך ובין כך מה שעולה מדבריך זה באמת החשיבות לשים לב למה שאנחנו אומרים ולהיות על התדר הפנימי שלנו.

כן, ייתכן ולא תמיד מצליחים ויש פליטת פה, פליטה, לא עיקר, אבל העיקרון של לחשוב לפני שמדברים (שנוגע בהלכות לשון הרע גם כן) הוא עיקרון חשוב ובהחלט בו ראוי להתמקד!

הרבה הצלחה ואם יש עוד שאלות – תמיד אפשר לשאול בשמחה.

נתנאל

(14)