אהבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/20 18:52 טו בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לדעת מה אומר הפסוק משיר השירים: "ועל כל פשעים תכסה אהבה"

האם באמת האהבה בסופו של דבר יכולה לכסות על כל הפשעים?, מה אנו צריכים ללמוד מכך, שאנחנו יכולים לעשות כל העולה על רוחנו בשם האהבה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

"שִׂנְאָה תְּעוֹרֵר מְדָנִים, וְעַל כָּל פְּשָׁעִים תְּכַסֶּה אַהֲבָה." משלי י יב

שם לב לחלק הראשון - ממנו מובן החלק השני.

שִׂנְאָה תְּעוֹרֵר מְדָנִים = כאשר שונאים מישהו אז 'מחפשים' אותו, כל דבר שהוא עושה מסבירים שזה היה מעשה רע וראוי לגינוי. זוכרים לו ומזכירים כל דבר שעשה מאז ומעולם, לא שוכחים ולא מוותרים לו.

באותה מידה: וְעַל כָּל פְּשָׁעִים תְּכַסֶּה אַהֲבָה = כאשר אוהבים מישהו מגלים כלפיו סלחנות, גם אם הוא פוגע או מזיק, לא מתרגשים מכך, סולחים לו ושוכחים.

לא עולה מכך שאפשר לעשות כל דבר רע בשם האהבה - וודאי שלא.

מה שכן עולה מכך: אם מישהו מוותר לך, מכיל אותך, סלחן כלפיך גם בדברים שהיו אמורים להרגיז אותו - דע שהוא אוהב אותך.