אהבה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 02/11/18 01:05 כד בחשון התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני פונה אלייך בקשר לאהבה , אני נמצאת בבעיה התאהבתי בגבר שמאוד מצא חן בעיניי ראיתי שהוא גם לא אדיש כלפיי.

הוא לא מזמן יצא מזוגיות של שנה וחצי בה הוא נפגע מאוד מבת זוגתו לכן התעקשתי שלא נמהר לשום מקום , אך לא מזמן לפני כמה ימים אני והוא נתקלנו בויכוח שאת האמת אני אשמה בו בלי לחשוב פעמיים שיקרתי לו השקר לא עצום ולא פוגעני פשוט פחדתי מהתגובה שלו בנוגע למה שעשיתי , לאחר מכן ניסיתי להתנצל התחננתי שיסלח אבל הוא לא הסכים אפילו להשאר איתי בקשר , למרות שברגע שאני מנסה לצור קשר מסוים בין אם זה לשלוח הודעה או להתקשר הוא עונה , השאלה שמעניינת אותי מה לעשות בשביל להחזיר אותו , אני אוהבת אותו ממש רואה איתו עתיד הוא בחור עם מחשבה מאוד טובה ההתנהגות שלו גם מראה זאת היחס שלו כלפיי וכלפיי הוריי גם הפתיע אותי לטובה , ככה שלוותר עליו אני לא רוצה.

תודה מראש על המענה.

תשובה

שלום וברכה,

אינני יועץ זוגיות וגם אינני מכיר אתכם ולכן אינני יכול לתת תשובה רצינית על השאלה.

מה שכן, ומבלי להכיר כלל את הסיפור או הנפשות הפועלות, אלא כהערה כללית היפוטתית, שהרי בכל זאת השאלה נשלחה לרב וממילא דעת התורה וההלכה רלוונטית כאן- אני יכול להניח בזהירות שחלק גדול מהבעיות המתוארות יתכן ונבעו גם מחוסר הקפדה על גדרי הצניעות (אלא אם לא הבנתי את ה"שקר" שעליו דובר). לגבר ולאישה לא נשואים אסור לגעת זה בזו, וזו עבירה חמורה מאוד. כמו כן אסור להם להתייחד במקום מבודד אף בלי נגיעה. חשוב להתחזק בשמירת הצניעות, אולי גם לקרוא ספר על זה או ללכת לשיעורי התחזקות בנושא, ואחרי זה להתפלל לקב"ה שיכוון את כולנו בדרך טובה ונכונה למצוא זוגיות בריאה על פי ההלכה, ואולי לפנות גם לפסיכולוג או יועץ זוגי ירא שמיים ותלמיד חכם. כאשר הדגש הוא על ירא שמיים ותלמיד חכם, שיכוון הן על פי כללי הצניעות וההלכה והן על פי הידע המקצועי הפסיכולוגי.

בברכה והצלחה ברוחניות וגשמיות