אדם מול ווירוס

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/01/22 13:58 ד בשבט התשפב

שאלה

למרות כל הנתונים שהצטברו עד היום, רוב הרבנים עדיין מכחישים את נכונות תורת האבולוציה.

אולם כיום, כל האנושות רואה כיצד האבולוציה יוצרת מוטציות חדשות ומסוכנות של נגיף הקורונה. דבר זה הופך את הכחשת נכונותה של תורת האבולוציה למוקשה עוד יותר.

לכאורה האדם צריך היה לנצח בקלות את הקורונה. הרי האדם הוא נזר הבריאה, שנברא בצלם ואכל מעץ הדעת. ואילו הווירוס הוא רק חלקיק דומם של קוד גנטי בקופסה.

אבל לווירוס יש נשק אחד ויחיד – הקוד הגנטי שלו יכול לעבור אבולוציה, ודי בכך כדי לסכל את מאמצי האדם נגדו. זאת באמת הדגמה דרמטית לכך שהאבולוציה היא כוח טבע אמיתי ואדיר.

האם לאור זאת, על הרבנים לחזור בהם מהכחשת תורת האבולוציה?

תשובה

שלום לך,

ברור שיש אבולוציה בטבע, אף אחד לא חושב אחרת.

השאלה היא האם האדם הוא יציר אלוקים או קוף משוכלל.

אם הקב"ה כתב בתורתו הקדושה שהוא ייצר את האדם , כל התפתחות מדעית אחרת לא תשנה את דבריו של מי שאמר והיה העולם. הוא נתן לנו חכמה להבין ולחקור וללמוד ולדעת שיש התפתחות והסתגלות בטבע.

לכן ההשוואה שלך אינה במקום. יש התפתחות והסתגלות טבעית שאת קוראת לה אבולוציה ולגביה אין חולק, ויש חלוקת מדרגות בבריאה שבמסגרתה בני האדם אינם קוף משוכלל אלא יצירה אלוקית. {בדומה לכך סביר להניח שהקוף אינו אבן משוכלל אלא יצירה בפני עצמה}

בברכה דוד לוי

* אחד הקוראים כתב כאן תגובה נאה, לצערי מחקתי אותה בטעות .

אשמח אם ישלח שוב בתודה דוד לוי