אבל ולידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/08/22 09:18 יז באב התשפב

שאלה

שלום,

ילדתי אתמול בניתוח קיסרי, ולצערי אבי נהרג בתאונת דרכים היום.

יש משהו שאני לא עושה? עולה לבית העלמין?

יושבת שבעה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברכת מזל טוב להולדת בן/בת, שתזכו לגדלו מתוך שמחה, כמו כן אנחמך על מות אביך ומן משמים תנוחמו.

בפניך שתי מצות כבוד או"א ומאידך טפול בתנוק, ברור שעיקר מעייניך צריכים להיות נתונים לטובת היילוד שיוכל להתקיים ולהתפתח כפי הצריך, ושהגידול שלו יהיה מתוך שמחה. על כן זו החובה הראשונה שלך. כמו כן כדאי מדי יום לשבת קצת זמן כדי לקיים מצוות ישיבה של אבלים, אבל רק בזמנים שאת לא מטפלת ביילוד. אין חובה לעלות לבית עלמין.

חזקי ואמצי,

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ