אבלות 11 חודש

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 21:26 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום,

אבי נפטר בי"ג אלול תשע"ו (16.09.2019) וגם נטמן באותו יום.

אנחנו לפני מנהגי 11 חודש (מרוקאים) ויש מספר דעות לגבי וו חודש כיוון שי"ג אב יוצא בשבת.

אני מבקשת לדעת מה צריך לעשות מבלי להתחשב בנוחות מה המנהג שמחייב אותנו.

1) מתי יש לקיים את שבת הדרש?

2)מתי יש לקיים את אזכרת 11 חודש ?

3)מתי עולים לבית העלמין?

אודה לתשובתך בהקדם

תודה .

טירנה

תשובה

שלום וברכה ובשורות טובות.

שמירת מנהגי האבלות והאזכרות כמנהג שלכם בדקדוק בווודאי תעשה נחת רוח גדולה לאביכם.

מנהג הספרדים והמרוקאים הוא כדלקמן:

1. שבת הדרש - טוב לעשותה בשבת יג' במנחם אב, אמנם יש נהגו להקדים לשבת פרשת דברים (ו' באב) ולעשות שיעור בשבת והקדישו לעילוי נשמת. בכל מקרה נכון וטוב לעלות לתורה בשבת פרשת ואתחנן.

2. אזכרת 11 חודש - נהגנו להקדים ליום חמישי, יב' באב.

3. עליה לבית העלמין: הטוב ביותר ביום שישי בבוקר (יש לצאת מבית העלמין עד חצות היום שזה בערך 12:35 לפי שעון קיץ). אם לא ניתן או שיש קרובי משפחה שגרים רחוק וחוששים מחילול שב או מטרחא מרובה, ניתן לעלות גם ביום חמישי, במשך כל היום כולו עד לשקיעה.

ראוי להדגש שדיני אבלות לילדי הנפטר ממשיכים עד סוף השנה, היינו עד יג' באלול התשע"ז, למעט הקדיש שנהגו להפסיק בשבוע הראשון של 11 חודש וחוזרים לאומרו אחר כך לכל שלושת השבועות הנותרים עד לסיום השנה.

בשורות טובות לנו ולכם ולכל ישראל