אבטחה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/09/19 10:40 ה באלול התשעט

שאלה

האם מותר לעבוד בתור מאבטח במעון ראש הממשלה והאם מותר להגיע/לחזור מהעבודה ברכב

תשובה

ב"ה

שלום.

בעיקרון כן.אבל זה יותר מורכב לגבי עניינים ספציפיים יותר. הכלל הוא שכל מה שהוא לצורך ביטחוני אמיתי ועכשווי הוא מותר ביחד עם כל מה שאפשר למעט בחילול שבת ולא יפגע בביטחון הוא מחוייב.

מציע לך למקד יותר את השאלה ואז אוכל להתייחס ספציפי.כי יש פתרונות הלכתיים כגון נהג לא יהודי וכדומה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.