חברת תנובה חווה ירידה משמעותית בנתוני המכירה, כך עולה מנתונים שפורסמו אתמול (ד') בכאן 11. הירידה נרשמה על רקע מדיניות חדשה שנקטה החברה לאורך השנה האחרונה, במסגרתה בוטלו מבצעים והוזלות על שלל מוצריה לצד התייקרות שאמורה להיכנס לתוקפה בקרוב.

הנתונים המלאים

מהמספרים עולה כי השינויים הביאו לירידה של 8.6% בכמות המוצרים שנמכרו, ולנסיגה של 1.2% בהיקף ההכנסות הכספיות. רשתות שיווק גדולות, בהן "שופרסל" ו"אושר עד", הגיבו בצעדים חריגים והורידו לחלוטין את מוצרי תנובה מהמדפים. הצרכנים, מצדם, חיפשו אלטרנטיבות והמגמה לא איחרה להופיע גם בנתוני המכירות של החברות המתחרות.

מחלבות אחרות בענף רשמו צמיחה מרשימה בתקופה הזו: מכירות "מחלבות רמת הגולן" קפצו ב-35%, מכירות מוצרי "טרה" טיפסו ב-10%, וחברת "גד" נהנתה מעלייה של 6%. גם שטראוס רשמה עליית מחירים של 1%, אך בשלב זה לא נמסרו נתונים על שינוי בביצועים הכלכליים שלה.