הרב דוד יוסף: התפללו למען החטופים בפתיחת ההיכל בתפילת "כל נדרי"

הרב הראשי הספרדי החדש, הראשון לציון, הרב דוד יוסף הוציא קריאה לציבור ולרבני הקהילות לשלב תפילה למען החטופים והשבתם ביום הכיפורים בעת פתיחת ההיכל ולפני "תפילת כל נדרי"

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/10/24 14:39 ח בתשרי התשפה

הרב דוד יוסף: התפללו למען החטופים בפתיחת ההיכל בתפילת "כל נדרי"
הרב דוד יוסף ונציגים ממטה משפחות החטופים, צילום: דוברות מטה המשפחות להחזרת החטופים

הרב הראשי לישראל, הראשון לציון, הרב דוד יוסף יצא היום (ה') בקריאה לכל רבני ישראל ורבני הקהילות להוסיף לתפילות יום הכיפורים, תפילות למען החזרת החטופים ולשמירה על כוחות הביטחון. בקריאתו פנה הרב יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, בקריאה לכלל הרבנים בישראל והקהילות להוסיף תפילה למען החטופים בעת פתיחת ההיכל בתפילת "כל נדרי", לערוך תפילת "אל מלא רחמים" לאשכבת כל הנרצחים והנופלים ותפילת "מי שברך" עבור הפצועים שישובו לאיתנם, והצלת כוחות הביטחון שמחרפים את נפשם.

הפעם הראשונה שהרב הראשי פונה כך ברגע הקדוש ביותר והנורא ביותר

הרב דוד יוסף, שכבר הביע את תמיכתו במאבקן של משפחות החטופים ובצורך הדחוף להשיב את החטופים ולפעול למענם במהרה, מוציא פנייה ראשונה בתפקידו החדש לכלל קהילות ישראל בקריאה ברורה, ברגע הקדוש ביותר והנורא ביותר: "תתפללו למען אחינו החטופים, שיצילם מיד צר, ויפדם במהרה".

מטה משפחות החטופים בירך על החלטתו של הרב

החטופים |

החטופים | צילום: שרים יחד לשובם

מטעם מטה משפחות החטופים נמסר בתגובה: "מטה החטופים מברך את הרב דוד יוסף עם היבחרו לראשון לציון והרב הראשי לישראל. ועל כך שבחר לשים את החטופים כדבר ראשון על סדר יומו. קריאה זו ממחישה את החשיבות שמקנה הרב דוד יוסף לפידיון שבויים והחזרת החטופים. ניצחון ותקומה אמיתית למדינת ישראל ולעם היהודי יהיו עם חזרתם של 101 החטופים, החיים לשיקום והנרצחים לקבורה בארצם".