בתום כ-100 ימי אשפוז בפגיה התת-קרקעית שבמרכז הרפואי לגליל בנהריה

, נערך טקס ברית מילה לתינוק אלקנה פרץ, שנולד בשבוע ה-26 ובמשקל 900 גרם, במצב מסכן חיים. הטקס המרגש התקיים בבית הכנסת של המרכז הרפואי, לעיני בני משפחה ועובדים רבים, וביניהם צוות הפגיה ומנהל המרכז הרפואי, פרופ' מסעד ברהום. המוהל היה הרב ישי דהן, שהגיע במיוחד מירושלים.

החלים מסיבוכים ריאתיים קשים

אלקנה, בנם השלישי של שניר ומשה פרץ מעכו, סבל מסיבוכים ריאתיים קשים. כעבור יומיים, חלה החמרה במצבו והוא נזקק לקבלת טיפול אינטנסיבי, כולל החייאה, שהביאה להצלת חייו. לקראת ראש השנה, שוחרר לביתו במצב טוב. "היה לנו נס. אנחנו מבקשים להודות לשם יתברך ולצוות הפגיה המסור", אמרו ההורים והוסיפו תשבוחות על צוות הפגיה: "הם כמו המשפחה שלנו".

מנהל המרכז הרפואי - בירך את המשפחה

פרופ' ברהום, ערבי נוצרי, שחבש כיפה באירוע, כדי לכבד את המעמד ואת ההורים הנרגשים, בירך את המשפחה ושיבח את צוות הפגיה. "אני לא מכיר תקדים בעולם של מחלקת פגיה, כמו אצלנו בנהריה, הפועלת במשך שנה ברציפות, בבית חולים תת-קרקעי ממוגן, כאשר למעלה יש מלחמה, עם טילים ופיצוצים, כ-10 ק"מ מהגבול".