שלשום בשעות הערב, התקבל דיווח במוקד המשטרה על אישה במצוקה, ולמקום הוזעקו שוטרי תחנת מוריה ממרחב ציון. השוטרים פגשו את המתלוננת שסיפרה, כי עלתה לרכב שאסף אותה 'טרמפ' מאזור 'הר הרצל' לכיוון יעדה, אולם בהגיעם לפתע שלף לעברה הנהג הצעיר מכשיר חד ונעל את דלתות הרכב, תוך שהמשיך נסיעתו.

הצליחה לברוח ברגע האחרון

כמו כן סיפרה, כי בשלב מסוים לאחר שסירב להורידה מהרכב, ניצלה בתושייה רבה את האטת מהירות נסיעתו, הצליחה לפתוח את דלת הנוסע ולמלט עצמה מהרכב תוך כדי נסיעה, לעבר שיחים שבצד הדרך ושם הסתתר עד להגעת השוטרים שהוזעקו על ידה. בפעולות חקירה מואצות תוך פעולות לאיתור תיעוד ממצלמות אבטחה שבמרחב הציבורי, הצליחו חוקרי המשטרה ושוטרי סיור מוריה להתחקות אחר הרכב החשוד ובמשך שעות לילה ארוכות ביצעו ניסיונות לאתר את הנהג החשוד, לרבות תצפית רציפה לעבר הרכב.

אמש (ד'), אותר החשוד- צעיר בן 22, והוא הועבר לחקירה בתחנת מוריה לאחר שבין היתר, בחיפוש ברכבו אותר הכלי החד שעל פי החשד עשה בו שימוש. בסיום חקירתו תוך שהתעורר חשד המשטרה כי מעורב גם במקרה דומה שהתרחש גם כן בימים האחרונים, במהלכו הותקפה צעירה תוך אלימות בניסיון לבצע בה מעשה מגונה, נכלא החשוד. לפני זמן קצר הסתיים דיון בבית המשפט בעניינו, במהלכו נעתר בימ"ש לבקשת נציג המשטרה והורה על הארכת מעצרו של החשוד ב-4 ימים, עד לתאריך 9.11, לטובת המשך חקירת המקרים.