אחרי תוצאות הבחירות, יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן מאותת על שינוי אפשרי בגישת גוש השינוי למפלגות הערביות. בריאיון לחדשות 12 הודיע הערב (ד') כי ייפגש מחר עם שלושה ממנהיגי הגוש בפגישות אישיות, וקרא לשותפיו לבחון מחדש את עמדתם בנוגע לשיתוף פעולה עם המפלגות הערביות.

"צריך להסתכל קדימה"

"אני קורא לשותפיי לגוש לחשב מסלול מחדש", אמר גולן בהתייחסו לאפשרות של שיתוף פעולה עם המפלגות הערביות. "מרגע זה ואילך צריכים להסתכל קדימה. צריכים לשחק את הקלפים שיש לנו בצורה חכמה, אחראית ואשר מביאה תקווה לאזרחי ישראל".

גולן מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו והזהיר מפני המשך כהונתו. לדבריו, "נתניהו עלול לגרור אותנו למלחמה מיותרת באיראן, ומאפשר לסמוטריץ' ובן גביר לפתוח חזית נוספת ביהודה ושומרון". הוא הוסיף כי יש לפעול לעצירת מה שכינה "ההפיכה המשטרית".

תהליך הפקת לקחים "אחראי"

בריאיון התייחס גולן גם לתוצאות מפלגתו ולכך שלא הצליחה למשוך מנדטים מהציבור הערבי. "זה לא הזמן למשחקי האשמות. הכל היה יכול להיות. עבדנו מאוד קשה", אמר. לדבריו, הדמוקרטים יקיימו תהליך הפקת לקחים "סדור, רציני ואחראי".

לסיום הדגיש גולן כי כעת יש להתמקד בצעדים הפרלמנטריים הבאים, ואמר: "צריך להשביע כנסת, למנות יו"ר, ועדות, ולצאת לדרך חדשה". הפגישות המתוכננות עם ראשי גוש השינוי עשויות להיות צעד ראשון בניסיון לגבש דרך פעולה לאחר הבחירות, כאשר שאלת שיתוף הפעולה עם המפלגות הערביות נותרת אחת הסוגיות המרכזיות שעל הפרק.