יממה לאחר שהשיק את מפלגתו, יו"ר מפלגת "עמך ישראל" עופר וינטר, החליט להגיב הערב (ד') בחריפות לדברים של איזקוט לערוץ 13. הרמטכ"ל לשעבר אמר שוינטר לא יהיה שר ביטחון בממשלתו מכיוון ש"לא היה בפיקוד האסטרטגי של הצבא".

וינטר הגיב בחריפות לדברים והשיב: "גדי היקר, תהום תפיסתית-אסטרטגית פעורה בינינו. כבר אמרתי שאין לי שום כוונה להיות חלק מממשלתך ואני אעשה הכול כדי שהיא לא תקום. אני מתנגד במשך שנים לתפיסת הביטחון שהובלת".

וינטר עקץ: "אדאג שחיילי צה"ל תמיד יהיו לפני אזרחי אויב"

הוא הוסיף: "התנגדתי להכלה, התנגדתי להסדרה, וגם ראיתי את שיקול הדעת האסטרטגי שאתה מדבר עליו במינויים שהובלת: עם יאיר גולן, אהרון חליווה ועם הרצי הלוי. אז אם זו המשמעות של הפיקוד האסטרטגי שאתה מדבר עליו, אני גאה שלא הייתי חלק מזה. במשמרת שלנו זה לא יהיה. אנשים חדשים יביאו תפיסות חדשות: הכרעה מהירה, הגירה מרצון, ושחיילי צה"ל תמיד, אבל תמיד, יהיו לפני אזרחי אויב. אנחנו, 'עמך ישראל', נשנה לטובה".