רה"מ לשעבר נפתלי בנט נאם הערב (ד') בירושלים, שם עקץ את שרי הממשלה ותפקודם והציג את תוכניתו לקראת חזרה אפשרית לשלטון. בנט תקף את ריבוי המשרדים והתייחס לשר זאב אלקין: "אלפי שנים עם ישראל שרד בלי שר מנהלות - נחזיק עוד כמה שנים". על השרה אורית סטרוק אמר בעקיצה: "בלי שרה לאסטרטגיה לאומית - לא יודע איך נחיה". בדבריו מתח ביקורת גם על תרבות העבודה בממשלה: "דמיינו שרים רציניים ומקצועיים - שלא כל היום בטיקטוק".
"לא ניתן מקום ליהלומים ומפקדי ארגזים"
בהמשך תקף את הליכוד ואת אופן מינוי המנכ"לים: "לא ניתן מקום ליהלומים ומפקדי ארגזים. אני אומר מידיעה - יש מנכ"לים שעוסקים בפריימריז לשר". בכדי להנגיש את עמדתו בעניין גיוס החרדים, השתמש בסלוגן אותו הוביל נתניהו בעבר בהקשר הפלסטיני: "יתנו - יקבלו, לא יתנו - לא יקבלו".
בין המשתתפים: ראש השב"כ לשעבר יורם כהן
במהלך הכנס ציין כי ראש השב"כ לשעבר, יורם כהן - מהזרם הדתי-לאומי, נוכח באולם, ושיבח אותו. הצגתו של כהן נעשתה על רקע רצונו של בנט לצרף לרשימתו דמות ביטחונית ודמות סרוגה בולטת. בנוסף נחשף בפתח הכנס כי שם המפלגה "בנט 2026" הוא שם זמני וצפוי להשתנות בהמשך.