טלי גוטליב: "הגרסה הראשונית של המחבל משדה תימן תומכת במילואימניקים"

הפצ"רית: "לא דואגת לה". מה באמת קרה בשדה תימן: "הגרסה הראשונית של המחבל הייתה שאף אחד לא ביצע בו שום דבר". ומה היא אומרת למילואימניק שסוגר שבתות: "זה לא שאם היה חרדי הוא היה יוצא" | טלי גוטליב בראיון

דורון בלוך דורון בלוך, חדשות כיפה 10/11/25 07:52 יט בחשון התשפו

טלי גוטליב: "הגרסה הראשונית של המחבל משדה תימן  תומכת במילואימניקים"
ח''כ טלי גוטליב, צילום: כיפה

ח''כ טלי גוטליב (הליכוד) התראיינה בפודקאסט "הכל פוליטי" מבית חדשות כיפה, שם התייחסה לפרשיית הפצ''רית יפעת תומר ירושלמי וחשפה כי הגיע כבר ביום מעצר הלוחמים בשדה תימן, וגילתה את הגרסה הראשונית של אותו המחבל: "הגרסה הראשונית שלו הייתה, שאף אחד לא ביצע בו שום דבר".

את דואגת לפצ"רית?

"במובן האישי? לא. שתהיה בריאה, אבל החמלה שלי היא מאוד מאוד מאוד מהודקת והיא לא לה. החמלה שלי לחיילינו ולוחמינו. ומי שפשעה בהם, והפכה אויבת לוחמינו בזמן המלחמה, הייתה הפצ"רית. וגם אמרתי את זה בזמן אמת. גם כשכולם לעגו, וקראו לי בשמות, והטילו רפש, עדיין אמרתי. ואמרתי לה גם בפה מלא שהיא שקרנית. וגם שהפיצה את הסרטון, אז עכשיו אני אמורה לדאוג?".

הצלחתי להגיע לגרסה הראשונה של המחבל משדה תימן

"ביום שבו לוחמי כוח 100 נעצרו, אני הצלחתי להגיע לגרסה הראשונה של המחבל הארור הזה" אומרת ח''כ גוטליב. "שבינתיים שוחרר לעזה מעניין למה. יש כלל בדיני ראיות שנקרא אמרת קורבן עבירה, אמרה ראשונית שלו היא אמת, כי הוא אומר את זה בתוך הכאב. הגרסה הראשונית שלו הייתה, שאף אחד לא ביצע בו שום דבר. לא ביצע בו עבירת מין. אף אחד לא התקרב לנקבי גופו, הוא הסביר שהיה לו ניתוח, שיש לו סרטן המעיים, וישר הבנתי, אין כלום ואין שום דבר".

לא הבאתם לחוק גיוס. מה את אומרת למילואימניק בשטח?

"אנחנו לא נהפוך את החרדים לרעה חולה של החברה. זאת לא הרעה חולה בחברה. ממש לא. 13 אלף מגויסים פוטנציאלים בשנה ממחזור גיוס של חרדים זה לא הרעה חולה בחברה. העיסוק בגיוס החרדים, זה עיסוק מאוד חשוב. חרדים תורמים למדינה הזאת בתרומות אדירות, ובגמילות חסד שאין לתאר. זאת כותרת פופוליסטית שכל פעם נשענים עליה. אנחנו כן נביא לגיוס חרדים. גויסו למעלה מאלפיים בשנה האחרונה בלי חוק. כי מים שוחקים את הסלע. ויש איזשהו פאר שמרגישים אותו גם החרדים, בלקיחת חלק במלחמה המקודשת והחשובה הזו לביטחון המדינה. ואני חייבת להגיד לך, שהמילואימניקים שאני פוגשת אותם, אין בהם טיפת מרמור. בכנסת כל מיני אנשים מביאים מרמור".

איש במילואים, אשתו לבד. זה כותרת פופוליסטית ומרמור?

"ההישארות שלהם, זה לא בגלל הכרח, וזה לא שאם היה חרדי הוא היה יוצא, זה בדרך כלל, כי יש להם תפקיד שהוא גם בשבת, והם מרגישים אחריות בלתי רגילה, תוך תשלום אישי מאוד גדול, שהנשים משלמות. זה לא שהוא צריך להישאר שם, וזה לא בגלל שאין כוח אדם. הוא נשאר את השבתות, כי הוא כנראה בתפקיד, ואני אומרת את זה מהידיעה, שהוא יודע שהוא רוצה להיות שם. זה לא יושב על חרדים. ממש לא. שזה ברור".