המפלגות החרדיות ממשיכות בניסיון שלהן להביא לחקיקת חוק שיפטור מגיוס את צעירי המגזר. נציגי החרדים מתכוונים להגיש שתי הצעות חוק, פטור מגיוס ופיזור הכנסת. כך דיווח אמש (ד') העיתון החרדי "משפחה". גורמים במפלגות החרדיות העבירו מסר תקיף לראש הממשלה: "נתניהו יצטרך להחליט אם הוא רוצה ליהנות מעליית טראמפ לשלטון".
נתניהו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90
גולדקנופף מותקף
הדברים מגיעים לאחר שהעיתון החרדי "יתד נאמן" תקף את שר השיכון יצחק גולדקנופף על הסיור שערך בגבול רצועת עזה יחד עם יו"ר תנועת נחלה דניאלה וייס ופעילי ימין נוספים המקדמים התיישבות יהודית ברצועת עזה. בעיתון נכתב: "ההתגרות באומות העולם והסכנה הנוראה של ההליכה נגד הגלובוס כולו, עלולות להיות מסוכנים לישראל המבודדת, בטווח המיידי ובעיקר הרחוק".
החטיבה החרדית החדשה הצליחה לגייס רק כ-15 חרדים
כזכור, לפני מספר שבועות 7,000 צווי גיוס נשלחו לצעירים מהמגזר החרדים. ימים ספורים לאחר שליחת הצווים, צה"ל שלח 1,126 פקודות מעצר לצעירים חרדים שסירבו להיענות לצווים שנשלחו אליהם. במקביל דווח כי החטיבה החרדית החדשה "החשמונאים" הצליחה לגייס רק כ-15 חרדים. עם זאת, כ-50 חרדים נוספים נמצאים בהליכי גיוס, שאמורה לכלול שתי פלוגות כשבכל פלוגה 150 לוחמים.