הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, פרסם הלילה (ה') הודעה חריגה ברשת החברתית TRUTH, בה הודיע כי הנחה את הנטגון לבצע ניסוי בנשק גרעיני באופן מיידי - פעם ראשונה מזה 33 שנים, "בגלל תוכניות ניסוי של מדינות אחרות". טראמפ הוסיף והדגיש כי "בגלל כוח ההרס העצום, שנאתי לעשות זאת, אבל לא הייתה לי ברירה! רוסיה במקום השני, וסין רחוקה במקום השלישי, אבל תתאזן תוך 5 שנים". לבסוף, טראמפ ציין כי "לארצות הברית יש יותר כלי נשק גרעיניים מכל מדינה אחרת. זה הושג, כולל שדרוג ושיפוץ מלא של כלי הנשק הקיימים".
הפעם האחרונה שהאמריקנים ביצעו ניסוי גרעיני - לפני 33 שנים
אם טראמפ יעמוד באיום שלו, זה יהיה קץ להפוגה של יותר משלושה עשורים שבהם ארצות הברית נמנעה מביצוע ניסויים גרעיניים. הפעם האחרונה שבה ערכה ניסוי כזה הייתה בתחילת שנות ה-90. בנוסף, דבריו של טראמפ על כך שהניסויים ייערכו "באופן שוויוני" מול סין ורוסיה מעוררים מחלוקת, שכן סין ורוסיה לא ביצעו ניסויים גרעיניים מאז סוף שנות ה-90. בנוסף, ההערכות המודיעין אינן עולות בקנה אחד עם הצהרתו של טראמפ כי לארה"ב יש את מספר הנשק הגרעיני הגבוה ביותר. לפי ההערכות המודיעין, רוסיה עומדת במקום הראשון - ולאחר מכן סין.
במהלך ביקורו במזרח, עצר הנשיא דונלד טראמפ בדרום קוריאה ונפגש שם עם נשיא סין, שי ג'ינפינג. השניים דנו בעיקר בדרכים לשקם את היחסים הכלכליים המתוחים בין מדינותיהם, לאחר חודשים של עימות חריף סביב מלחמת הסחר שהחלה בעקבות נאום המיסים של טראמפ. במהלך השיחה אמר שי כי הוא מאמין שקיימת "הבנה משותפת" שתאפשר להגיע להסכם סחר חדש. הוא הדגיש כי על בייג'ינג וושינגטון להוביל יחד מסלול כלכלי שייתן דוגמה לשאר העולם. טראמפ מצדו השיב באופטימיות כי הוא צופה "יחסים מצוינים ומתמשכים" בין שתי המעצמות.