הדוד סם יאשר? ישראל מבקשת מטראמפ עוד זמן

צה"ל אמור לצאת מלבנון כבר בשבוע הבא, אבל גורמים בצה"ל אומרים שבחלק מהמקומות הם צריכים עוד זמן לפעול ולחשוף את התשתיות של מחבלי החיזבאללה. "ביום שישי תתקיים פגישה חשובה בנוגע לדד ליין של הנסיגה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/02/25 14:57 יד בשבט התשפה

הדוד סם יאשר? ישראל מבקשת מטראמפ עוד זמן
כפר הרוס בדרום לבנון, ארכיון, צילום: Ayal Margolin,Flash90

ישראל ממשיכה לפעול בלבנון, בעיקר בגזרה המזרחית, וממשיכה לסרוק ולחשוף תשתיות טרור ואמצעי לחימה של מחבלי החיזבאללה שעדיין לא חזרו למרחב. ישראל שאמורה על פי הסכם הפסקת האש לסגת מכל שטח לבנון ב-18 לפברואר, ביקשה הארכה של 10 ימים בחלקים מסויימים בלבנון בה ימשיכו לפעול עד ה-28 לחודש, כך על פי פרסום של כאן 11.

שר הביטחון כ"ץ בלבנון

שר הביטחון כ"ץ בלבנון, צילום: שירה קינן, משרד הביטחון

"ביום שישי תתקיים פגישה חשובה בנוגע לדד ליין של הנסיגה"

על פי הדיווח, הוועדה המפקחת על יישום הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה קיבלה בקשה רשמית מגורמים בישראל אך בצד הלבנוני דחו את הבקשה. גורם מערבי אמר לכאן 11: "ביום שישי תתקיים פגישה חשובה בנוגע לדד ליין של הנסיגה".

רק לפני יומיים ארה"ב דחתה את האפשרות שישראל תקבל הארכה נוספת בלבנון אחרי שכבר האריכו פעם אחת את הפסקת האש בשלושה שבועות. ארה"ב הודיעו כי הם מרוצים מההתקדמות של צבא לבנון שנקבע על פי ההסכם, ומעריכים שהכוחות נפרשים בצורה מספקת בשטח.

לפני יומיים ארה"ב דחתה את האפשרות שישראל תקבל הארכה

כזכור, בהפסקת האש שנכנסה לתוקף ב-27 בנובמבר נקבע כי חיזבאללה ייסוג מצפון לליטני במקביל לנסיגת צה"ל מדרום לבנון ופריסת הצבא הלבנוני באזור - בתוך 60 ימים. בתום הזמן שהוקצב, ישראל הודיעה כי תישאר בשטח, משום שצבא לבנון לא נפרס כראוי בשטח. הדבר עורר את זעמם של חיזבאללה, ששלח מאות אנשים לאזור הדרום, למרות שדובר צה"ל הזהיר אותם לא להתקרב למקום.