עם פתיחת המשא ומתן על השלב השני של העיסקה ופגישת נתניהו - טראמפ הערב (ב'), בסעודיה נשמעת אופטימיות קלה לגבי הסיכוי לנורמליזציה ומעריכים שהנושא יעלה בפגישה של ראשי המדינות. גורם סעודי אמר ל-חדשות 12: "יש לנו הזדמנות, אנחנו אופטימיים לגבי הכהונה השנייה של טראמפ ושהוא ילחץ על נתניהו, אבל זה יקרה, רק אם ממשלת נתניהו תסכים לוויתורים בסוגיה הפלסטינית".
"ממשלת נתניהו תצתרך להסכים לוויתורים בסוגיה הפלסטינית"
עוד הוסיף הגורם: "הודענו בעבר לנשיא טראמפ שלא ננרמל את היחסים עם ישראל ללא נכונותה להתקדם לפתרון שתי המדינות", וסיים: "אנחנו שואפים להתקדם לעבר מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים, לצד מדינת ישראל, ולסיים את הסכסוך הזה, או לכל הפחות להשיג ערבויות משמעותיות לגבי ויתורים בסוגיה הפלסטינית". הדרך למדינה פלסטינית לאחר השביעי באוקטובר לא תעבור חלק בציבור, גם בנוגע לסעודיה. השאלה הגדולה שנתניהו ינסה לגשש בוושינגטון היא האם הצהרות בסגנון נאום בר-אילן יספיקו לצורך ההסכם הגדול.
נתניהו , צילום: Chaim Goldberg,Flash90
סעודיה רוצה ערבויות לגבי ויתורים בסוגיה הפלסטינית
יורש העצר הסעודי, בן סלמאן, הדגיש מספר רב של פעמים כי לא תהיה נורמליזציה עם ישראל ללא מדינה פלסטינית. אך לסעודיה יש אינטרסים רבים הקשורים בישראל, כולל בסוריה, לאחר נפילת משטר אסד. סעודיה תולה תקוות רבות בטראמפ שיפעיל לחץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוגיית פתרון שתי המדינות, מה שיקל על הנורמליזציה בין המדינות, אך בקואליציה הנוכחית מדינה פלסטינית לא תהיה.