חריג: חמושים התקהלו בשכם - צה"ל החליט לתקוף מהאוויר

שינוי מדיניות? לאחר ביקורת ציבורית על התקהלויות המחבלים הגלויות ביהודה ושומרון בהלוויות פעילים שחרורי מחבלים, כלי טיס של צה"ל תקף מהאוויר באופן חריג התקהלות חמושים לצורך פיזורה, ללא נפגעים

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/01/25 13:30 כו בטבת התשפה

חריג: חמושים התקהלו בשכם - צה"ל החליט לתקוף מהאוויר
הלווי של פעילי ג'יהאד איסלמי, ארכיון, צילום: עבד רחים חטיב פלאש 90

סיכון לכינוס מחבלים: כלי טיס של חיל האוויר תקף התקהלות חמושים פלסיטינים שהתאגדה באופן גלוי באחד מרחובות מחנה הפליטיה בלאטה במרחב העיר שכם. בצה"ל אומרים כי הכוונה הייתה לפזר את ההתקהלויות הללו, שהפכו להיות כר פורה להסתה ויצירת כוח ברחוב הערבי. הכתב של כאן 11 איתי בלומנטל דיווח כי בתקיפה לא נפגעו בני אדם, בין היתר בשל זיהוי של כלי הטייס ילדים במרחב, ולכן הותקפה נקודה ריקה סמוכה להתקהלות.

קריאות ברשתות העבריות להתרחק מחשש לתקיפות נוספות

ברשתות החברתיות הערביות של העיר שכם וחמנחה הפיליטים באלטה הפצירו בתושבים להתרחק מהתהלויות כלאלה מחשש לתקיפות נוספות במרחב. בימים האחרונים בוצעו מספר לוויות לפעילים של הג'יהאד האיסלמי, בנוכחות פעילי טרור חמושים רבים ובכרירי מחנה הפליטים. זאת, על רקע מבצע אינטנסיבי של צה"ל ,"חומות ברזל", המתבצע בעיירה בצפון השומרון ג'נין.