תנופת ההתיישבות והחזרה לצפון השומרון עולה מדרגה: משפחות חלוציות בוגרי ישיבת ההסדר רמת גן בראשות הרב יהושע שפירא והרב בן ציון אלגזי הם אלו שיעלו ליישב את הישוב החדש בגבע שומרון שיושב על אדמות בא"ח צנחנים שא-נור.

ההחלטה התקבלה לאחר סדרת פגישות וזומים לאחריה התקיים סיור בשטח היישוב העתידי "גבע שומרון". הסיור התקיים בהובלת ראש המועצה יוסי דגן וראש ישיבת רמת גן הרב יהושע שפירא יחד עם עשרות משפחות חלוציות.

היישוב החדש "גבע שומרון" מוקם במרחב צפון השומרון, בשטח בו שכן בעבר בא"ח צנחנים (בסיס הטירונים של החטיבה) סמוך ליישוב שא-נור. המהלך יצא לדרך כחלק מ"תוכנית ההתחברות" בהובלת המועצה האזורית שומרון "אמנה" והחטיבה להתיישבות. התוכנית כוללת הקמה של 19 יישובים חדשים במרחב צפון השומרון, וכחלק מתוכנית "מיליון בשומרון" של מועצת שומרון.

במהלך הסיור בשטח הציג ראש המועצה יוסי דגן מפה מפורטת של האזור והסביר לתושבים החדשים את החזון: "העשייה כאן היא עבודת נמלים, אבל היא זו שיוצרת את המציאות. אנחנו רוצים לתקן את ההתנתקות ואת הסכמי אוסלו, וזה מה שעושים כעת. כשאנחנו מסתכלים על המפה, עם היישובים הקיימים והיישובים החדשים שאנו מקימים - כמו נועה, חומש המתחדשת והיישוב כאן, אנחנו בעצם תופסים את המרחב בחזרה, שומרים על הביטחון ומחברים את צפון השומרון לבקעת הירדן ולשאר חלקי הארץ".

דגן בירך את חברי הגרעין ואמר: "קיבלנו הזדמנות שנייה ואנחנו לא מפספסים אותה! יהיה כאן ישוב גדול לתפארת".

הרב יהושע שפירא ראש ישיבת רמת גן אמר: "אלפי שנים חיכינו להגיע לכאן. הגאון מווילנא נאבק למען יישוב הארץ והיה אומר לתלמידיו שצריך לרדת אל הקרקע, לבנות ממש. באנו לפה וקיבלנו הזדמנות שנייה לצפון השומרון, ואנחנו לא מפספסים אותה".

הרב שפירא הוסיף: "יוסי, עם ההצעה הזאת עשית אותי צעיר ביותר מ־50 שנה. אני אבוא לעולם הבא, ישאלו אותי מה עשית בעולם הזה, ואני אגיד שאני חבר של יוסי, ושזכינו ביחד להקים יישוב חדש בצפון השומרון. זכינו זכות עצומה, כאיש אחד בלב אחד".

הישוב מוקם בהמשך להחלטת הקבינט והממשלה בהובלת השר ישראל כ"ץ והשר בצלאל סמוטריץ'.