יוסי דגן: "לוקחים דגל וצועדים לריבונות בשומרון"

50 שנה להתיישבות בשומרון, בסוכות תקיים מועצת שומרון צעדת ענק לתחנת הרכבת בסבסטיה עם אמנים מובילים, שרים ומייסדי ההתיישבות בעצרת המרכזית. יוסי דגן ראש מועצת שומרון אמר: "נושאים בגאווה דגל ישראל וצועדים לסבסטיה - מהרוח של גוש אמונים, נילחם ונביא את הריבונות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/10/25 16:59 יג בתשרי התשפו

יוסי דגן: "לוקחים דגל וצועדים לריבונות בשומרון"
יוסי דגן, צילום: מועצה אזורית שומרון

50 שנה להתיישבות בשומרון, מועצה אזורית שומרון תקיים צעדת ריבונות חגיגית לתחנת הרכבת סבסטיה.

הצעדה שמארגן אגף ישובים ומתנ"ס במועצה האזורית שומרון, תתקיים בחול המועד סוכות, ביום רביעי, ט"ז תשרי, (8.10) תצא מחוות אלחי בצמוד לכניסה לשבי שומרון, לתחנת הרכבת סבסטיה, שם ייהנו המשתתפים מפעילויות מגוונות לכל המשפחה, בין השאר: הופעות של הזמרים 'עקיבא', ביני לנדאו, הילדים יוכלו להנות ממופע של כוכב הילדים טוביה ומאטרקציות נוספות.

הצעדה תצא בשעה 10:00 מחוות אלחי, שהוקמה לזכרם של אלחנן קליין הי"ד והרב מאיר חי הי"ד והממוקמת בין שבי שומרון ועינב - ותסתיים בתחנת הרכבת ההיסטורית סבסטיה - שומרון בירת ממלכת ישראל העתיקה, המקום שבו לפני 50 שנה התחילה ההתיישבות של גרעין אלון מורה וגוש אמונים שהביאה להקמת ההתיישבות ביהודה ושומרון.

בסיום הצעדה, תתקיים עצרת מרכזית בהשתתפות: שרים, רבנים, מייסדי ההתיישבות בשומרון, ראש המועצה יוסי דגן, ואלפים רבים.

יוסי דגן, ראש מועצת שומרון אמר: "אני מזמין את כל עם ישראל - נושאים בגאווה את דגל ישראל וצועדים לסבסטיה, אל המקום שבו לפני חמישים שנה התחילו החיים היהודיים בשומרון לב ארץ התנ"ך. מהרוח של גוש אמונים, נילחם ונביא את הריבונות. זו לא רק צעדה - זו הצהרה: נמשיך את דרכם של גוש אמונים, נמשיך את העלייה".

לפרטים נוספים על שלל אירועי התיירות בשומרון: https://www.tourshomron.org.il/sukot/