בסוף השבוע האחרון יצאו כ-130 משפחות מקהילת לודאים - הגרעין התורני בלוד - לסוף שבוע מגבש ומחבר, לרגל ציון 30 שנה להקמת הארגון.
השבת, שעמדה בסימן "חלומות - חולמים את העשור הבא", כללה שיח עמוק ודיונים משמעותיים על המשימות הבאות של הארגון: חיבור מחודש לרוח של שליחות, הרחבת העשייה החברתית, והעמקת ההשפעה בתחומי החינוך, הנדל"ן, הצעירים וההתיישבות.
אוהבים אוכל טוב? הצטרפו עכשיו לקבוצת הוואטסאפ שלנו

בין המשתתפים בשבת בלטו דמויות המפתח של העיר: ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, וסגן ראש העיר יוסף חיים הרוש, שהגיעו לחלוק כבוד לקהילה המהווה מנוע צמיחה אסטרטגי לעיר.
נעם דרייפוס, מנכ"ל הארגון, סיכם בסיפוק את המאורע: "סיימנו שבת מדהימה עם הקהילה הכי מדהימה בארץ, בגרעין הגדול ביותר. שבת של חלומות ורוח גדולה - שבת בה אנו מתכוננים ונערכים לקראת קליטת גל המשפחות הצעירות הבא שיצטרף להצלחה ולעשייה בלוד".
ארגון לודאים, הפועל מבית "קרן קהילות", נחשב למבשרי המהפכה התורנית בערים המעורבות. כיום מונה הקהילה כ-1,500 משפחות הפרוסות בכל שכונות העיר ומובילות את העשייה הקהילתית והחינוכית במרחב.
גם הנימה האישית וההיסטורית לא נפקדה. הרב דודי אברמוביץ, ממקימי הגרעין, סיכם בהתרגשות: "שבת חלום!!! שבת של חולמים וחלומות - במקום בו חלומות מתגשמים".