האקדמית חמדת, המכללה הדתית לחינוך בשדות נגב, הודיעה על הצטרפותה של איריס חיים לצוות המכון לפדגוגיה של חוסן הפועל במכללה. חיים, ששמה הפך לשם נרדף לתעצומות נפש ואמונה בטוב המשותף, תיקח חלק פעיל בפעילות האקדמית והציבורית של המכון, המהווה מסגרת מקצועית למחקר והכשרה בתחומי החוסן.
הצטרפותה של חיים היא חלק מתנופת התרחבות משמעותית של המכון, אליו הצטרפה לאחרונה גם ד"ר יוכי סימן-טוב, דמות מוערכת מאוד שהקימה וניהלה במשך שנים את היחידה להתמודדות במצבי משבר, חירום ואובדנות במשרד החינוך.
המכון מקיים שיתופי פעולה הדוקים עם מרכזי החוסן בנגב, רשויות מקומיות ומוסדות חינוך ביהודה, שומרון והדרום, במטרה להטמיע כלים פדגוגיים לחיזוק החוסן הלאומי והאישי. במסגרת תפקידה, חיים תפגוש סטודנטים בהכשרה אקדמית ותעביר סדנאות לצוותים חינוכיים הזקוקים לכלים אלו יותר מכל בעת הזו.
נשיא המכללה, פרופ' חיים שקד, בירך על המהלך: "איריס מביאה עמה קול ציבורי משמעותי וניסיון חיים שממחיש כיצד ניתן להפוך כאב לאחריות ולעשייה". חיים עצמה, שכבר זכתה לקבל מהמכללה תואר לשם כבוד, הוסיפה בהתרגשות כי היא חשה גאווה גדולה ללמד את הכלים שעם ישראל כל כך זקוק להם כעת.