הרב יצחק יוסף מתחרה עם גפני מי שונא יותר את הדתיים הלאומיים

הראשון לציון אמר בשיעורו השבועי כי "אם אתם מכירים ראש ישיבת הסדר כזה שאלו הדעות שלו - אסור לצרף אותו למניין". הוא לא מבין שקריאה לנשיאה בנטל היא לא שנאת חרדים, ואולי הוא פשוט מקנא

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 17/08/25 14:32 כג באב התשפה

הרב יצחק יוסף מתחרה עם גפני מי שונא יותר את הדתיים הלאומיים
הרב יצחק יוסף, ארכיון, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

השיעורים הקבועים של הרב יצחק יוסף במוצאי שבת מספקים כותרות עסיסיות בלי סוף בשנה האחרונה. "גם מי שבטלן אסור לו ללכת לצבא", "יולי אדלשטיין בן של כומר" ומי שהולך לצבא מתקלקל. אמש (שבת) הוא סיפק עוד פנינה כשהתייחס לרבנים של הציונות הדתית. הנה הציטוט המלא: "אם לא היה תורה מי יודע מה היה קורה במדינת ישראל, ואת זה הם לא מבינים את זה הכיפות הסרוגות. אני מדגיש, לא כולם. אבל הרבה מהם יש להם שנאה לתלמידי חכמים ובני תורה. הייתי בתפקיד והכרתי אותם, נורא ואיום, גם שרי ממשלה איך ששונאים בני תורה. בזכות מה עומדת ירושלים? בזכות לומדי תורה. הם חולקים על הגמרא הזאת? אם הם חולקים הם אפיקורסים. שחולק על המדרשים ועל דוד המלך אסור לצרף אותם למניין. אם אתם מכירים ראש ישיבת הסדר כזה שאלו הדעות שלו - אסור לצרף אותו למניין".

ההיגיון החרדי: מי שמבקר אותנו שונא את התורה

אז תנו לי רגע להבין, הראשון לציון, יהודי בן 73 שזכה בפרס ישראל על סדרת ספרי ההלכה "ילקוט יוסף", טוען שהשנאה לחרדים מקורה בשנאה לתורה. ומי ששונא את התורה לא מבין שעליה העולם עומד, לכן הוא אפיקורס, ולכן אסור לצרף אותו למניין. אחח זה נפלא, ההיגיון החרדי פועל על טורבו. רק התורה שלנו חשובה, ואורח החיים שלנו הוא הוא התגשמות של רצון השם בעולם. הרב יוסף לא מבין שהשנאה לחרדים, שבהחלט קיימת, מקורה בחוסר סבלנות להשתמטות המוסדית של אותו מגזר. לא לתורה שלו. ועוד יותר הרב יוסף לא מבין שהתורה לא שייכת רק לו, אלא לכל עם ישראל. תלמידי ישיבות ההסדר הציוניות שלומדים תורה ומשרתים בצבא, הם אלו שעליהם העולם עומד.

גפני והראשון לציון מסרבים לקדם את המגזר שלהם

הטקסט הנפלא הזה הזכיר לי התבטאות של בכיר אחר במגזר החרדי. בחודש שעבר אמר חבר הכנסת משה גפני כי "יש בציונות הדתית רבים מאוד שלומדים תורה, אבל יש כאלה שהם יותר גרועים מהחילונים. אני לא עושה הכללה, אבל אלה שעושים לנו נזק - עושים לנו נזק עצום. מי שמוסיף כל הזמן שמן למדורת השנאה נגדנו אלה אותם אנשים שהולכים עם כיפות סרוגות".

שני בכירים במגזר החרדי. אחד פוליטיקאי אשכנזי ואחד רב ספרדי. לו רק היו משכילים לנצל את כוחם והשפעתם כדי לרתום את המגזר לנשיאה בנטל והשתתפות בעול המלחמה. אבל הם מסרבים. כל אחד מהמנהיגים הללו בוחר בדרכו להעמיק את חטא ההשתמטות, הבריחה מהאחריות והעליונות הדתית. לפעמים נדמה לי שאותם שני יהודים מבוגרים שומרי מצוות מתחרים ביניהם מי שונא יותר את הציונות הדתית, מי יספק הפעם אמירה מגעילה נגד אותו מגזר שבניו נופלים בקרבות. או אולי זאת רק הקנאה שמדברת מגרונם. פניתי לאיגוד ישיבות ההסדר בשאלה האם הם מתכוונים להגיב לדברים שאמר הראשון לציון על "ראש ישיבת הסדר שאלו הדעות שלו". הם סירבו להגיב. "מכבדים כל אחד בדרכו", כך נמסר לי. מעניין מה יגרום לאיגוד ישיבות ההסדר להגן על כבודם של לומדי התורה הציוניים.