אנו נמצאים בימים שבין כסה לעשור, ימים ספורים לאחר ראש השנה ולקראת יום הכיפורים. יום בו ייגזר דיננו. מגיל צעיר אנו למדים כי מוטלת עלינו החובה לבוא נקיים מעוונות ולחזור בתשובה במצוות של בין אדם למקום ובעיקר במצוות שבין אדם לחברו. ואם העווינו כלפי חברינו, חובה עלינו לבקש מחילה עד שיתרצה.

אך כמו שאנו עמלים על בקשת סליחה מאחרים או מוכנים לסלוח לאחרים, עלינו לדעת שלא כל עוון ייפתר במחילה. ישנם גם עוונות שחובה לעצור אותם ולא די במחילה, לא רק כדי להגן על נפשנו אלא גם כדי להגן על אחרים.

מניסיוננו בפורום תקנה, הפועל במטרה למגר פגיעות מיניות על ידי בעלי מרות וסמכות, פעמים פוגעים חוזרים לסורם. אדם שפגע פגיעה מינית, לצערנו, לרוב יפגע שוב אם פגיעתו לא נחשפה וכן אם לא עבר טיפול משמעותי .

פגיעות מסוג זה הן מן הקשות שקיימות בעולמנו, הן פוצעות את הגוף ורוצחות את הנפש, ועל כן יש להילחם בחומרה רבה בתופעה שלא תמשיך להתפשט. כדי להילחם בפוגעים נדרש צעד אחד, חשוב וקשה: שהנפגעים יספרו. זו חוויה קשה ומורכבת. אך כדי להתמודד עם הפגיעה חשוב שלא תהיו לבד. אם חלילה נפגעתם, אנו מבקשים מכם – ספרו ושתפו .

חשוב לדעת, כי במקרים אלו, סייג לחכמה אינה שתיקה. שתיקת נפגעים היא המקור לכוחם של פוגעים. אם הפוגעים יחשבו שאיש אינו מכיר ואיש אינו יודע על מעשיהם, הם ימשיכו לפגוע והפגיעה הקשה לא תעצור כאן. יהיו אחרים שיסתכנו מנוכחות הפוגעים.

לפורום תקנה יש כלים בהם ניתן לפעול ביחס לפוגעים/ות , גם אם עברו שנים רבות ע"פ החוק. בפורום תקנה אין התיישנות בעבירות של פגיעה מינית ביחסי מרות וסמכות. אם הפוגע/ת עדיין במערכת, אף פעם לא מאוחר לספר ולשתף כדי לעצור את הפוגע/ת מלהמשיך לפגוע .פוגע הוא פוגע, גם שנים אחרי. וגדל החשש כי המשיך בסורו וסביר שישנם אחרים שנפגעו. לרוב, הפוגע הוא לא אדם זר, אלא מישהו מסביבתו של הנפגע- בעל סמכות, חבר או בן משפחה.

פנו בדרך המלך למשטרה ואם אינכם מסוגלים וקשה לכם להגיש תלונה במשטרה פנו אל פורום תקנה השומר על חשאיות ומידור וכך תוכלו להציל נפשות נוספות .אנו זקוקים לקול אמיץ כדי לטהר את המחנה בבחינת "והיה מחניך קדוש "