בחוה"מ סוכות תשע"ה הופיע נשיא המדינה מר רובי ריבלין בכנס סוכות הנוצרי בארנה . נשיא המדינה פתח בברכות לאלפי הנוצרים האבנגליסטים,הצליינים שנכחו בארנה. בהמשך הכנס , בערב הישראלי הופיע הבישוף סטרנס רוברט בהטפה ובאקסטזה האופיינית לו קרא בהתלהבות לכולם, יהודים ונוצרים להכריז על המשיח, ישוע היהודי.
דברי הנשיא-"הבאנו שלום עליכם ואתם הבאתם שלום עלינו... אני מקבל אתכם מעומק לבי במסע שלכם לארץ הקודש.. בנינו את המדינה כדוגמה לכל העולם. בכל הזמן הזה התחלקנו מתוך שותפות, יהודים, מוסלמים ונוצרים.... הגורל הביא אותנו לחיות כאן יחדיו ע"י יצירת מדינה יהודית דמוקרטית. היום, בזמנים המאתגרים והמשתנים חזון זה רלוונטי יותר מתמיד....יצירת חברה שאחדותה יוצרת חזון משותף (לנוצרים וליהודים ? מ.פ.). הקשר של הציונות עם הקהילה הנוצרית מצוי בשרשים הסטוריים עמוקים... אבל ידידים יקרים, אחים ואחיות ( ממתי הנוצרים אחינו? מ.פ.).... אנחנו נמשיך להזדקק לעזרתכם...( התלות וההתבטלות מ.פ.). השבוע אנחנו חוגגים את סוכות הידוע כחג TABERNACLES (הגדרה נוצרית לסוכות), השם מתייחס למשכן שנבנה בימים הראשונים ליציאת בני ישראל ממצרים במדבר, וזו היתה אכן הסוכה הראשונה (?). אנחנו שמחים שאתם באתם להשתתף בבניית סוכה זו השנה, שהיא בעלת משמעות מיוחדת לכולנו (?). באור חג הסוכות אנחנו מעריכים אתכם אוהבי ישראל וירושלים המתחלקים בשמחת החג הזה ומממשים בחייכם עתה את חזון ישעיה "נחמו נחמו עמי יאמר אלהכם"... תודה לכם מעומק הלב מכל הירושלמים ומכל הישראלים. "
לידיעת הציבור "נחמו נחמו עמי" הוא המוטיב המוביל של השגרירות הנוצרית הבינלאומית ירושלים, מארגנת הכנס. המשמעות מבחינתם, הכנסיה ומשיחם הם המנחמים והגואלים את העם היהודי. סרוס הכתובים וניכוסם כפטרוני הנחמה לעם היהודי. "נחמה" הבאה לידי ביטוי בממון רב, שהוא כלי החדירה לחברה היהודית.
בהמשך הכנס, בערב הישראלי הופיע הבישוף רוברט סטרנס, המטיף והמשלהב, באקסטזה האופיינית לו זעק ליהודים ולנוצרים להאמין בישוע היהודי ולקרוא יחדיו הללויה למשיח. דברי הבישוף סטרנס תורגמו במקום לעברית ע"י דורון שניידר מומר העובד בשגרירות הנוצרית, לטובת הישראלים .
"אני רוצה שאנחנו נכריז כאן הערב ישו הוא לא נוצרי, הוא יהודי, אנחנו הולכים אחר המשיח היהודי ישוע. הערב באולם הזה יהודים וגויים כאחד נרים צעקת הללויה (משלהב את הקהל ההמון הישראלי והנוצרי, הצועקים ומרימים ידיים למרום באקסטזה). אנחנו מאוחדים בזאת, ביחד אנו צופים לביאתו של המשיח..... עד שהיום הזה יבוא עלינו לעמוד ביחד חזקים ומאוחדים. הללויה".
לערב הישראלי הוזמנו 300 חיילים מיחידות מובחרות, לוחמי "צוק איתן" החיילים נכחו באולם בעת הטפתו של סטרנס. תמוה, מי אישר לחיילים את הופעתם בכנס נוצרי? האם לא נעשתה בדיקה ותחקיר במה דברים אמורים? מה התכנית? מה המטרות? מי המופיעים ועוד? האין זו מלכדת? זה היה מעמד מבזה.
אותן התמיהות והשאלות יש להפנות לנשיא וללשכתו. עד כמה מוכן העם היהודי להשפיל את עצמו במולדתו?. ההתרפסות וההתבטלות העצמית מבישות, משרתות את מטרותיהם של הגויים היוצרים תלות ומחויבות.
מה יקרה השנה? מי המברכים את המיסיונרים השנה? בכנס סוכות הנוצרי תשע"ו, ינחה את הערב הישראלי/נוצרי האבנגליסט דר' מייק אבנס, מגדולי המיסיונרים.
מייק אבנס נוצרי מיסיונר פעיל עוד בשנות ה70 , ומוקם כאויב רוחני מספר אחד ע"י הקהילה היהודית בתפוצות. אבנס באופן קבוע משתמש בסיפורים על קשריו עם מנהיגים יהודים/ישראלים כדי לתת לעצמו תדמית של נביא, ויחד עם זאת מכריז כי ישו הנו חלק אינטגרלי בתכנית הנבואית לישראל ולעם היהודי.
האם כל אותם מנהיגים יהודים הדואגים לחיזוק הזהות היהודית והריבונות היהודית מבינים כי השיתוף הנוצרי יהודי והתלות בהם הנו מתכון למלכדת מסוכנת?
הציבור חייב לדעת כי הרבנות הראשית לישראל הוציאה החלטה/פסיקת איסור השתתפות יהודים בכנס סוכות הנוצרי, בשנים 2007/ 2008 . בשבוע שעבר ביום שני טז' באלול תשע"ה 31.7.15 בישיבת מועצת הרבנות הראשית הועלה שוב נושא השתתפות יהודים בכנס הנוצרי ע"י הרב יהודה דרעי רבה הראשי של באר שבע. נתקבלה החלטה פה אחד לאסור השתתפות יהודים בכנס סוכות הנוצרי תשע"ו, ומסמך יצא ע"י הרבנים הראשיים. חשוב שמנהיגי העם היהודי בארץ ובתפוצות יהיו מודעים להחלטה זו.
הכותבת היא חברת מועצת עיריית ירושלים לשעבר