דובר צה"ל הוציא לפני זמן קצר הודעת פינוי נרחבת בה הוא קורא לכל תושבי דרום לבנון להתפנות צפונה אל מעבר לנהר הליטני. בהודעה שיצא מחשבות ה-X של דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, נמסר: "אזהרה דחופה לתושבי דרום לבנון: פעילות ארגון הטרור חיזבאללה מחייבת את צה"ל לפעול נגדו בכוח. צה"ל אינו מתכוון לפגוע בכם. למען ביטחונכם, עליכם לפנות מיד את בתיכם. כל מי שנמצא בקרבת פעילי חיזבאללה, מתקניו או אמצעי הלחימה שלו מסכן את חייו".
"עליכם לנוע מיד צפונה אל מעבר לנהר הליטני"
כל בית המשמש את חיזבאללה לצרכים צבאיים עלול להיות יעד לתקיפה. לתושבי דרום לבנון - עליכם לנוע מיד צפונה אל מעבר לנהר הליטני. למען ביטחונכם, עליכם לפנות מיד את בתיכם ולעבור צפונה, מעבר לנהר הליטני. שימו לב: כל תנועה דרומה עלולה לסכן את חייכם".
לאחר הודעת הפינוי, דיווחים בלבנון שתושבים בדרום המדינה אף מקבלים טלפונים ממספרים אנונימיים הקוראים להם להתפנות מיד. נזכיר, כי מאז המטח הראשון של חיזבאללה לפני מספר ימים, הירי של החיזבאללה מתעצם בעקביות, ואמש אף נורו מספר טילים ארוכי טווח לעבר גוש דן וחיפה.