אוגדה 98 וחטיבת הצנחנים בתוכה היו אמורות לעבור בימים הקרובים לפיקוד המרכז כדי לתפוס קו באיו"ש ולהחליף את כוחות המילואים ששם, אך בשל ההתפתחויות בגבול הסורי הוחלט להקפיץ את כלל כוחות האוגדה צפונה. גורמים בפיקוד דרום אומרים ל"חדשות כיפה", כי השינוי המשמעותי נערך בשל המצב המתפתח, וההחלטה הסופית היא להטיל את האוגדה המובחרת צפונה.
האוגדה המובחרת - כרגע ללא משימה מוגדרת
לפי אותם גורמים, אוגדה 98, שבימים אלו נמצאת בתמרון בעזה במסגרת מבצע "מרכבות גדעון", הייתה אמורה לקבל משימה חדשה ולהתייצב תחת פיקוד מרכז עם כלל כוחותיה - בהם גם חטיבת הצנחנים. האוגדה הייתה אמורה להחליף כוחות מילואים שמבצעים כעת משימות בגזרת איו"ש ולתפוס את הקו במקומם.
בצה"ל מאשרים את הדיווח, כאשר גורמים הבקיאים בפרטים מציינים כי אוגדה 98 שוחררה מהמשימה בעזה כפי שתוכנן, אך כרגע נמצאת בכוננות לכל המשימות - כאשר נכון לעכשיו אין משימה מוגדרת לפיקוד המרכז, ובמקביל טרם התקבלה משימה לסוריה.