צה"ל החליט למנות לתפקיד חדש ביחידת המודיעין 9900 באמ"ן את סא"ל א',קמ"ן אוגדת עזה ב-7 באוקטובר ואחד האחראים הבולטים למחדל המודיעיני שהוביל לטבח הנורא. א' החליט לסיים את תפקידו בחודש אוגוסט האחרון לפני הזמן המיועד, אך לא פשט את מדיו ונשאר בשירות צבאי. לאחרונה זכה לקידום ומונה על ידי הרמטכ"ל הרצי הלוי וראש אמ"ן האלוף שלומי בינדר, כך על פי דיווח של דורון קדוש.
התעלם מאזהרות התצפיתניות ודחה את ההתראה של הנגדת ו'
בתפקידו כקמ"ן אוגדת עזה, סא"ל א' דחה את האפשרות שחמאס מסוגל לפשוט לעוטף. א' השיב על המיילים של הנגדת ו' מ-8200 במילים האלה: "התרחיש המתואר הוא דמיוני לחלוטין, וצריך לראות איפה אנחנו מסננים מה נועד לצורך ה'ווסאח' ותצוגת התכלית, ומה מציאותי", והוא היה הגורם באוגדה שהתעלם מאזהרות התצפיתניות.
הרצי הלוי, שלומי בינדר, אהרון חליווה צילום: Tomer Neuberg,FLASH 90
הרמטכ"ל וראש אמ"ן ממשיכים להתנהל כאילו ה-7.10 לא קרה
המינוי החריג של הרמטכ"ל וראש אמ"ן ממשיך את המגמה המצערת בצה"ל להתנהל כרגיל יותר משנה לאחר המחדל המודיעיני החמור בתולדות המדינה. דובר צה"ל גם לא דיווח לציבור על המינוי, וגורמים צבאיים ניסו להסביר שמאחר שהתחקירים טרם סוכמו, אי אפשר לקבל החלטות בנוגע לקצינים מסיבות משפטיות.
בדובר צה"ל אישרו את הפרטים ומסרו בתגובה: "לאור העובדה שהקצין סיים את תפקידו כקצין המודיעין של אוגדת עזה, הוצב הקצין בתפקיד שאינו פיקודי או מודיעני עד לסיום התחקירים וקבלת החלטה בעניינו".