באו"ם מאשימים: ישראל ביצעה עינויים ואלימות מינית נגד פלסטינים ביו"ש

דו"ח חמור של ועדת חקירה של האו"ם מאשים את ישראל בביצוע פעולות של "רצח עם" בעזה ופשעים נגד האנושות ביהודה ושומרון, תוך פגיעה מכוונת באזרחים ובילדים למרות הפסקת האש

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/10/26 09:17 טז בחשון התשפז | עודכן בתאריך 27/10/26 09:18

עקבו אחרינו בגוגל

ועדת החקירה העצמאית של האו"ם הגישה אמש (ב') לעצרת הכללית דו"ח חמור המאשים את ישראל בביצוע "פעולות של רצח עם" נגד אזרחים פלסטינים ברצועת עזה, זאת למרות הסכם הפסקת האש, וכן בביצוע פשעים נגד האנושות ביהודה ושומרון. הדו"ח, שפורסם ב"ניו יורק טיימס", טוען לפגיעה מכוונת בילדים, עינויים ואלימות מינית כחלק ממתקפה שמטרתה לעקור ולהכניע את האוכלוסייה. ישראל דחתה את הדברים על הסף וגינתה את הדו"ח בחריפות.

הדו"ח מאשים באלימות מינית נגד עצורים

על פי נתוני הדו"ח, בין מועד ההכרזה על הפסקת האש ב-10 באוקטובר 2025 לבין סוף ספטמבר 2026, נהרגו ברצועת עזה 1,431 פלסטינים, מתוכם 300 ילדים. ראש הוועדה, עורך הדין ההודי סריניבסאן מורלידהר, דחה את קביעת "מועצת השלום" שהקים הנשיא טראמפ במאי האחרון (לפיה הפסקת האש נשמרה ברובה), ומסר כי הפעולות מהוות "חלק מאסטרטגיה רחבה יותר להשמיד ולעקור פלסטינים".

באו"ם מאשימים: ישראל ביצעה עינויים ואלימות מינית נגד פלסטינים ביו"ש
טנקים מג'נין, צילום: Nasser Ishtayeh,Flash90

המסמך מייחס לישראל שורת פשעים נוספים, בהם "רדיפה מבוססת גיל" שגרמה נזק נפשי ומוות לילדים, וכן מקרי אלימות מינית נגד עצורים ונגד משתתפי משט של כ-50 סירות שניסה לשבור את המצור הימי. בגזרת יהודה ושומרון מצביע הדו"ח על 1,080 הרוגים פלסטינים מאז הפסקת האש, כאשר לטענת הוועדה כוחות הביטחון אחראים ל-95% ממקרי המוות ול-82% מהפציעות. בנוסף נטען כי פעילות צה"ל הובילה לעקירתם של יותר מ-34,000 פלסטינים - המספר הגבוה ביותר שנרשם מאז 1967. לצד זאת, הדו"ח מותח ביקורת גם על הרשות הפלסטינית בגין שימוש מופרז בכוח בתיאום עם ישראל ורדיפת עיתונאים ופעילים.

"הוועדה פועלת מיומה הראשון נגד מדינת ישראל"

נציגת ארה"ב, אלי כוהנים, דחתה את ממצאי הוועדה וכינתה אותם "דוגמה בולטת לאנטישמיות הממוסדת שמרקיבה את האו"ם". כוהנים הוסיפה כי הוועדה משמשת כלי למיחזור תעמולת חמאס והפיכתה לנשק משפטי, והדגישה: "ישראל הפכה ל'יהודי בין האומות' באו"ם, והיא זכאית לאותם סטנדרטים של צדק כמו כל אומה אחרת".

מטעם משרד החוץ נמסר: "הוועדה הוקמה בחטא ב2021 ופועלת מיומה הראשון רק נגד מדינת ישראל. היא דוגמא לכך שתקציבים וכוח האדם של האו"ם מוקדשים לקידום תעמולה אנטי־ישראלית. הדוח השקרי מעיד על אופיו הפוליטי של הגוף ולא על ישראל ומטרתו לפגוע בזכות של ישראל להגנה עצמית, לפגוע בלגיטימיות של ישראל ולהכשיר טרור ג'יהאדיסטי נגד אזרחיה"