שר האוצר בצלאל סמוטריץ' קרא היום (ו') לצאת למערכה צבאית כוללת ביהודה ושומרון, שבמסגרתה תפורק הרשות הפלסטינית מנשקה ויחוסלו מחבלים. בפוסט שפרסם ברשת X כתב סמוטריץ': "אין מנוס ממערכה צבאית כוללת ביהודה ושומרון לפירוק הרש"פ, לאיסוף הנשק ולחיסול מחבלי הטרור. בדיוק כמו בעזה ובלבנון".

התיישבות לא מספיקה

סמוטריץ' התייחס גם לפעילות הממשלה הנוכחית וטען כי הובילה מהפכה בהתיישבות, שלדבריו מסכלת את האפשרות להקמת מדינה פלסטינית. עם זאת, הבהיר כי הצעדים שננקטו אינם מספיקים, וכי ללא שינוי בתפיסת הביטחון והכרעת גורמי הטרור באמצעות פעולה צבאית נרחבת, המשימה לא תושלם.

בהמשך דבריו הבהיר סמוטריץ' כי הוא מבין את הצורך בתזמון הפעולה בהתאם למשימות הביטחוניות בעזה, בלבנון ובאיראן, אך הזהיר מפני המשך המדיניות הקיימת, שלטענתו עלולה להוביל לאסון נוסף בסדר הגודל של 7 באוקטובר. לדבריו, מערכה צבאית ביהודה ושומרון תהיה אחד המהלכים הראשונים שידרוש לבצע במסגרת הממשלה הבאה.