היסטוריה בחטיבת החשמונאים: 15 צוערים סיימו את קורס הקצינים הראשון של החטיבה החרדית, ובקרוב ישובו לשורותיה בתפקידי פיקוד. ההכשרה כללה פעילות מבצעית ביהודה ושומרון ומארבים בלבנון, והבוגרים צפויים לפקד על מחלקות של לוחמים חרדים, תוך שילוב בין אורח חיים חרדי לשירות קרבי מקצועי.
הצוער המבוגר ביותר
אחד הבוגרים הבולטים הוא סגן משה פישר, שהתגייס לצה"ל בגיל 34 כשהוא אב לשישה ילדים, והיה הצוער המבוגר ביותר בקורס. הוא התגייס במסגרת תוכנית שלב ב', אך לאחר ההכשרה הראשונית החליט להישאר בחטיבה, יצא לקורס מ"כים, חתם קבע ובהמשך הצטרף לקורס הקצינים. "להיות תמיד מוביל, תמיד ראשון, תמיד ללכת קדימה ולא לחכות שמישהו אחר ייקח אחריות", הוא מסביר.
גם סגן־משנה מ', בן 20, מביא סיפור יוצא דופן: הוא עלה לישראל כדי ללמוד בישיבה, החליט להתגייס בעקבות אחיו הגדול שמשרת בחטיבה, ובהמשך יצא לקצונה לאחר ששירת כמפקד כיתת טירונים. במהלך הקורס הוא אף התחתן. "מרגישים פה שאנחנו העתיד של החטיבה, זו האחריות שלי ללמוד ולהיות הדוגמה האישית ללוחמים", אמר.
"זה מה שהכי דוחף אותי"
סגן־משנה א', בן 22, שגדל במשפחה מרובת ילדים בבני ברק, התגייס למחזור הראשון של החטיבה ושירת כלוחם וכמפקד כיתה במהלך הלחימה בלבנון ובעזה. במהלך קורס הקצינים זכה באות הצטיינות מנשיא המדינה. "להראות לחיילים איך להיות לוחם חרדי ירא שמיים ולהיות הכי מקצועי שיש זה בעיניי מה שהכי דוחף אותי", סיפר.
סגן ג', מפקד צוות בקורס, הדגיש כי לצד ההתאמות לאורח החיים החרדי, ההכשרה המקצועית זהה לזו של קורסי קצינים אחרים. "קריטי שכולם ידעו - הם קצינים מן המניין, ששולטים במקצוע ויכולים להוביל לוחמים בקרב", אמר. כעת, עם סיום הקורס הראשון, הקצינים החדשים צפויים לחזור לחטיבה ולהוביל את לוחמיה.