250 אלף דולר מקדמה: אילון מאסק חשף את הטסלה המעופפת | צפו

כמעט עשור לאחר שנחשפה לראשונה, טסלה רודסטר חוזרת עם הדגמה יוצאת דופן הכוללת מנועי דחף, סיבובים באוויר ונחיתה מעל מכוניות חונות. הייצור צפוי להתחיל ב-2028, ובטסלה כבר מציעים גרסה מיוחדת עם מערכת טיסה

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/10/26 08:43 ה בחשון התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

אילון מאסק שוב מנסה לשנות את כל מה שחשבנו על עולם הרכב: מנכ"ל טסלה חשף הלילה (ו') את הרודסטר החדשה של החברה, שהודגמה כשהיא מאיצה על רמפה, מסתובבת באוויר ונוחתת מעל מכוניות חונות. המכונית החשמלית, שפותחה בשיתוף חברת החלל SpaceX, מצוידת במנועי דחף שאמורים לאפשר לה לבצע תמרונים חריגים במיוחד.

מהירות שיא, ומתי היא תגיע לכביש?

האירוע נערך באתר הניסויים של SpaceX בעיר מקגרגור שבטקסס. לדבריו, הרודסטר החדשה מסוגלת להאיץ מ-0 ל-97 קמ"ש בתוך פחות משנייה ולהגיע למהירות מרבית של כ-370 קמ"ש. מאסק הסביר כי המכונית משתמשת במכל אוויר מתקדם בלחץ גבוה, שניתן למלא מחדש, וכי פרצי אוויר מאפשרים לה לבצע את התמרונים שהוצגו.

250 אלף דולר מקדמה: אילון מאסק חשף את הטסלה המעופפת | צפו
אילון מאסק, צילום: Frederic Legrand - COMEO,Shutterstock

טסלה הציגה אב-טיפוס של הרודסטר כבר בשנת 2017, והבטיחה אז כי האספקות יחלו ב-2020. מאז נדחה מועד ההשקה פעם אחר פעם, וכעת מאסק מציב יעד חדש: תחילת ייצור בשנת 2028. מעבר ליכולות החריגות, לרכב יש משמעות סמלית עבור טסלה. הרודסטר אמורה לשמש מכונית הדגל של החברה ולהציג את היכולות ההנדסיות והטכנולוגיות המתקדמות ביותר שלה.

טסלה טרם הציגה מחירי יעד סופיים באירוע, אך בדף ההזמנות הופיעו כמה גרסאות של הרכב. גרסת Performance דורשת פיקדון של 50 אלף דולר, ואילו גרסת Thrust, המצוידת במנועי דחף להאצה, דורשת פיקדון של 250 אלף דולר.

לצדן, טסלה מציעה גם גרסת Rocket בהזמנה אישית בלבד. מדובר בדגם חד-מושבי שמתואר כמצויד ב"מערכת טיסה מלאה" - הבטחה שאפתנית במיוחד, שעדיין לא ברור כיצד תתממש במציאות.

בינתיים, לצד ההדגמה המרשימה, נותרות שאלות מרכזיות בנוגע ליכולת הייצור, למועד האספקה ולשימוש המעשי בטכנולוגיה. אם מאסק יעמוד בהבטחותיו, הרודסטר עשויה להיות אחד מכלי הרכב החריגים ביותר שנראו אי פעם.