המשטרה התירה הבוקר (ד') לפרסום כי עבריין מוכר שהופעל במשך עשרה חודשים כסוכן סמוי הפליל עשרות חשודים יהודים וערבים בסחר בסמים מסוכנים. העבריין המוכר הופעל על ידי היחידה המרכזית במחוז ירושלים במסגרת מבצע לקטיעת שרשראות אספקת הסמים המרכזיות המובילות אל עיר הבירה. החשודים שנעצרו יובאו בהמשך היום לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט, והחקירה בעניינם נמשכת.
קוקאין ואקסטזי בכמויות מסחריות: העסקאות שהפילו את החשודים
במהלך עשרת חודשי ההפעלה, ניצל הסוכן את המוניטין העברייני שצבר לאורך שנים כדי לחדור למעגל האמון הסגור של סוחרי הסמים בדגש לעיר ירושלים וברחבי הארץ. במסגרת זו, הוא ביצע עמם עשרות עסקאות מבוקרות בהכוונה מדוייקת של מחלק הסוכנים בימ"ר ירושלים, בהן רכש סמים מסוכנים בכמויות מסחריות, לרבות קוקאין, אקסטזי ועוד, בשווי מצטבר של מאות אלפי שקלים.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
לפנות בוקר, כוחות גדולים של משטרת ישראל, לוחמי מג"ב, המשמר הלאומי ויחידת הכלבנים פשטו על בתי החשודים ברחבי הארץ, עצרו 28 מהם לחקירה, ותפסו למעלה מ 100 אלף ש''ח, סמים מסוכנים ו- 12 כלי רכב שעל פי החשד שימשו את העבריינים לשינוע הסמים ולביצוע העסקאות, במטרה לבקש את חילוטם בהמשך ההליך המשפטי.

מפקד מחוז ירושלים: ערערנו את אמון העבריינים זה בזה
הבוקר, נערך טקס חשיפת הסוכן במעמד מפקד מחוז ירושלים ניצב אבשלום פלד, שאמר: "אפשר בהחלט לומר הבוקר, שהשגנו את 2 המטרות המרכזיות שהצבנו בהפעלה הזו, האחת לתקוף במעגל הקרוב ביותר את העבריינים שמפעילים את שרשראות האספקה ומזרימים סמים לעיר הבירה, והמטרה השניה, לערער את אמונם ויכולתם של העבריינים לבטוח זה בזה, ובכך להקשות על יכולותיהם. אף עבריין מהתחום לא יודע הבוקר האם העסקה הבאה היא זו שתסיים את דרכו ותכניס אותו מאחורי הסורגים".