הכנרת מתמודדת עם משבר מים חריג: דו"ח חדש של רשות המים מצביע על שפל היסטורי בכמות המים הזמינים באגם, לאחר שנתיים רצופות של מחסור במשקעים באגן הכנרת. לפי הנתונים שפורסמו הבוקר (ג'), מדובר באחד הנתונים הנמוכים ביותר שנמדדו אי פעם - גם לאחר עונת גשמים שבה הממוצע הארצי התקרב לנורמה.
הנתון החריג שמדאיג את רשות המים
על פי נתוני השירות ההידרולוגי, כמות המשקעים המצטברת בישראל בסיום עונת הגשמים עמדה על כ-95% מהממוצע הרב-שנתי. אלא שבאגן הכנרת נמדדו כ-90% מהממוצע בלבד, ובגליל המערבי כ-85%. ברשות המים מדגישים כי הנתון הארצי אינו משקף בהכרח את מצב מקורות
הנתון המדאיג ביותר נוגע לנפח המים הזמינים שהצטברו בכנרת. מתחילת עונת הגשמים 2025-2026 ועד סוף חודש מאי הסתכם הנפח בכ-140 מיליון מטרים מעוקבים בלבד - נתון שנמנה עם הנמוכים ביותר שנמדדו אי פעם.