פתרון לאיום הרחפנים: המערכת הישראלית החדשה שתשנה את שדה הקרב

איום הרחפנים מהווה איום מתפתח ומשמעותי על כוחותינו ועל העורף במגוון גזרות. מערכת חדשה שפותחה על ידי התעשייה האווירית, עתידה להתמודד עם האיום

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/10/26 14:29 א בחשון התשפז | עודכן בתאריך 12/10/26 14:29

עקבו אחרינו בגוגל

התעשייה האווירית חושפת מערכת הגנה חדשה. מדובר במערכת HawkGuard: מערכת הגנה אקטיבית ליירוט רחפנים ואיומים אוויריים, שמשלבת מספר אמצעים טכנולוגיים כפתרון אחד משולב להגנה על תשתיות ונכסים אסטרטגיים, וכן להגנה על כלי רכב וכוחות מתמרנים.

המערכת החדשה היא מערכת הגנה אקטיבית וקומפקטית, המבוססת על גילוי מכ"מי, חיישנים אלקטרו אופטיים, מערכות שליטה ובקרה מבוססות AI ורחפני יירוט. המערכת מיועדת להתמודד עם רחפנים תוקפים ואיומים אוויריים, שהפכו נפוצים ברחבי העולם בשנים האחרונות. היא מספקת יכולת יירוט קינטית באמצעות רחפן מיירט, ללא ראש קרב או מטען נפץ וכך מאפשרת יירוט בטוח, ללא השפעות הדף או פיצוץ משני. HawkGuard גם מסוגלת להתמודד עם מספר איומים בו זמנית.

פתרון לאיום הרחפנים: המערכת הישראלית החדשה שתשנה את שדה הקרב
מערכת HawkGuard להגנה מפני רחפנים, צילום: IAI

הניסויים הצליחו

לאחרונה השלימה המערכת בהצלחה סדרת ניסויים, במסגרתה הדגימה ביצועים מעולים שאיששו את יכולותיה לנטרל איומי רחפנים ממגוון רחב. גיא בר לב, מנכ"ל התעשייה האווירית אמר על המערכת החדשה: "בעולם של איומים אוויריים מורכבים, אין פתרון אחד שמתאים לכל תרחיש. לכן, תפיסת ההגנה מבוססת על שילוב של יכולות משלימות המאפשרות להתאים את המענה לאיום, למשימה ולסביבה המבצעית. HawkGuard היא ביטוי לתפיסה הזו, ומוסיפה יכולת יירוט חדשה למערך ההגנה הרב שכבתי שלנו, כחלק מהמחויבות שלנו לספק לכוחות וללקוחות פתרונות מתקדמים, גמישים ומדויקים".

המערכת בפעולה
המערכת בפעולה, צילום: IAI

מנכ"ל אלתא מסר כי השילוב בין יכולות גילוי, שליטה ובקרה מבוססת AI ויירוט במערכת אחת, מאפשר מענה זול וגמיש להגנה מפני רחפנים. כמו כן, למערכת החדשה יש מבנה קופמקטי ומודולרי, מה שמאפשר לשלב אותה כתוספת למערכות קיימות או לפרוס אותה להגנה על מתקני קבע, תשתיות ונכסים אסטרטגיים כאשר עלות של יירוט בודד היא נמוכה.

איום הרחפנים מהווה איום מתפתח ומשמעותי על כוחותינו ועל העורף במגוון גזרות, והוביל במהלך הלחימה בגזרה הצפונית לנפגעים רבים. צה"ל וגופי הביטחון ניסו לקדם בחודשים האחרונים תוכנית מקיפה למתן מענה מבצעי לאיום הרחפנים, והמערכת החדשה היא חלק משורת צעדים שנעשים בנושא.