במהלך המגעים הביטחוניים שהתקיימו בשבועיים האחרונים בין ישראל לארצות הברית, הציב הממשל האמריקאי דרישה חריגה: ישראל תצא למתקפה עצמאית באיראן, ללא השתתפות או סיוע של כוחות אמריקאיים. לפי הפרטים, הרמטכ"ל אייל זמיר הבהיר למקביליו בארצות הברית כי תקיפה כזו צפויה בסבירות גבוהה להביא לדחיית הבחירות בישראל. בעקבות הדברים, הדרישה האמריקאית הוסרה, ונכון לעכשיו היא כבר אינה עומדת על הפרק.

חשש בארה"ב - תקיפות באיראן עלולות לפגוע בנשיא טראמפ

ברקע הדרישה ניצבים דיווחים על התאוששות היכולות הצבאיות של איראן, ובפרט שיקום מערך הכטב"מים והטילים הבליסטיים. בוושינגטון ביקשו שישראל תישא בסיכון הכרוך בתקיפה, בין היתר לנוכח ההערכה שפעולה צבאית לפני בחירות האמצע בארצות הברית עלולה לפגוע בנשיא דונלד טראמפ, בעוד שבישראל היא עשויה להועיל לראש הממשלה בנימין נתניהו. עד כה התמקדו הדיווחים באפשרות שטראמפ יחליט לחדש את התקיפות, אך כעת מתברר כי בשיחות הביטחוניות הועברה לישראל דרישה מעשית לפעול לבדה.

במקביל, דיווח ב"בלומברג" הצביע על כך שאיראן הצליחה לשמר חלק מתעשיית הנשק שלה גם לאחר חודשים של הפצצות משותפות. לפי הדיווח, גורמים במערב מעריכים כי טהרן שמרה על חלק משמעותי ממלאי הטילים הבליסטיים שלה, לצד טילים נגד ספינות, וכי היא מסוגלת לחדש את מלאי הנשק בתוך זמן קצר. עוד נטען כי רוסיה מספקת לאיראן טילים. ההתפתחויות הללו עומדות בניגוד להצהרותיו של טראמפ ושל שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת', שלפיהן היכולת התעשייתית והצבאית של איראן הושמדה לחלוטין.

עמדתו של נתניהו באשר לאפשרות של תקיפה נוספת אינה חד משמעית, אולם סדר יומו בשבוע החולף הוגדר ביטחוני ורגיש במיוחד. בבית הלבן ממשיכים לטעון כי התקיפות הקודמות פגעו באופן משמעותי ביכולותיה הצבאיות של איראן, אך גורמים מערביים מזהירים כי הפסקת הלחימה מעניקה לטהרן זמן לשקם את מערכי הנשק שלה. על פי ההערכות שהובאו בדיווח, שימור מתקני הייצור והמלאים שנותרו בידי איראן מאפשר לה להחזיר חלק מיכולותיה הצבאיות בפרק זמן קצר.