רגע לפני הבחירות: ההפתעה שבנט לא ציפה לה | סקר מנדטים

סקר מנדטים חדש מצביע על התחזקות של נפתלי בנט ועל התאוששות של עופר וינטר אחרי שבוע פוליטי קשה. הליכוד שומר על ההובלה, גוש הימין עומד על 60 מנדטים

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/10/26 19:52 כז בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

סקר מנדטים חדש של מכון דיירקט פולס, שפורסם הערב (ה') ב-i24NEWS, מצביע על התחזקות של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, שמפלגתו "ביחד" זוכה ל-11 מנדטים. במקביל, מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט ממשיכה להחזיק במעמדה כמפלגה השנייה בגודלה עם 20 מנדטים, בעוד הליכוד בראשות בנימין נתניהו ניצב בראש עם 26 מנדטים.

וינטר מתאושש

אחת ההפתעות הבולטות בסקר מגיעה מכיוונו של האלוף במילואים עופר וינטר. אחרי שבוע פוליטי קשה שבו חווה מתקפות ממפלגות הקואליציה בהובלת הליכוד, מפלגתו "עם ישראל" מצליחה להתאושש עוברת את אחוז החסימה וזוכה לארבעה מנדטים.

רגע לפני הבחירות: ההפתעה שבנט לא ציפה לה | סקר מנדטים
עמדת מפתח אך גם עמדה בעייתית, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

עוד עולה מהסקר כי עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר זוכה לתשעה מנדטים, יהדות התורה לשמונה, ש"ס לשבעה וישראל ביתנו לשבעה. הרשימה המשותפת מקבלת שבעה מנדטים, הציונות הדתית וזהות שישה ורע"ם חמישה. מתחת לאחוז החסימה ניצבת מפלגת המילואימניקים והכלכלית עם 2.3% בלבד. הסקר נערך בקרב 504 משיבים, עם טעות דגימה מרבית של 4.3%.

בחלוקת הגושים, גוש הימין, כולל מפלגתו של עופר וינטר, מגיע ל-60 מנדטים - מרחק מנדט אחד מרוב בכנסת. מנגד, מפלגות בנט, איזנקוט, ליברמן והדמוקרטים זוכות יחד ל-48 מנדטים, והמפלגות הערביות ל-12.