עופר וינטר קיבל בשורות טובות במיוחד | סקר מנדטים

אחרי סקרים שבהם מפלגת עמך ישראל ירדה מתחת לאחוז החסימה, סקר חדש מציב את עופר וינטר על 4 מנדטים - זאת לאחר הסערה סביב יוסף חדאד והלחץ הפוליטי מימין

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/10/26 17:36 כז בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

בשורה טובה לעופר וינטר: מפלגת "עמך ישראל" בראשותו חוזרת לעבור את אחוז החסימה ומקבלת 4 מנדטים בסקר חדש של זמן ישראל שפורסם היום (ה'). זאת לאחר שבסקרים האחרונים נרשמה ירידה במעמדה של המפלגה, ובסקר כאן חדשות אף ירדה מתחת לאחוז החסימה.

יוסף חדאד
יוסף חדאד, התבטאויות שנויות במחלוקת, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

בראש הסקר החדש נמצאת "ישר" בראשות גדי איזנקוט עם 24 מנדטים, ואחריה הליכוד עם 20. "ביחד" בראשות נפתלי בנט מקבלת 13 מנדטים, ישראל ביתנו 10, הרשימה המשותפת 9, וש"ס, יהדות התורה והדמוקרטים מקבלות 8 מנדטים כל אחת. עוצמה יהודית ורע"ם מקבלות 6 ו-5 מנדטים בהתאמה, והציונות הדתית-זהות מקבלת אף היא 5.

עופר וינטר קיבל בשורות טובות במיוחד | סקר מנדטים
עופר וינטר, צילום: Tal Gal,Flash90

תקופה לא פשוטה לווינטר

בתחתית הטבלה נמצאות "עמך ישראל" של וינטר עם 4 מנדטים, כאשר "המילואימניקים-הכלכלית" מקבלת 3.20% ו"כחול לבן" 1.20% ואינן עוברות את אחוז החסימה. כזכור, הנתון מגיע בתקופה לא פשוטה מבחינת המפלגה, לאחר הסערה סביב מספר 2 ברשימה, יוסף חדאד, בעקבות סרטון ישן שבו הביע תמיכה בפתרון שתי המדינות. הפרסום עורר ביקורת פוליטית וציבורית, ובפרט מצד גורמים בימין, אך וינטר העניק לחדאד גיבוי ודחה את הקריאות להדיחו מהרשימה.

גם בזירה הפוליטית הרחבה יותר המפלגה ניצבת מול לחץ. ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר כבר עם הקמת מפלגתו של וינטר כי ריבוי מפלגות ימין קטנות עלול לפצל את הקולות ולפגוע בגוש הימין. בסקר הקודם של זמן ישראל, שפורסם בתחילת אוקטובר, עמך ישראל קיבלה 3% בלבד ולא עברה את אחוז החסימה, בעוד שבסקר החדש היא עולה ל-4 מנדטים.