חבר הכנסת יאסר חוג'יראת ממפלגת רע"ם התחמק מהגדרת חמאס כארגון טרור במהלך ראיון לנווה דרומי. כשנשאל במפורש האם הוא יכול לומר שחמאס הוא ארגון טרור, השיב: "זה ארגון שחלק ממנו גם ארגון של צדקה בהתחלה". בהמשך טען כי יש בארגון חלק המבקש לקבל "זכות קיום וזכות הכרה כמדינה".

מתנגד לסיכולים הממוקדים בעזה

בהתייחסו לא פשרות שרע"ם תצטרף לממשלת השינוי הבאה, טען חוג'יראת כי הצהרותיהם של ליברמן ואיזנקוט נגד שיתוף פעולה עם מפלגתו נובעות משיקולי בחירות. "אני אהיה שמח אם לגוש השינוי יהיו 61 מנדטים בלעדינו, אבל במידה ולא, צריכים לקחת בחשבון שיש את רע"ם", אמר. לדבריו, הפוליטיקאים מתאימים את התבטאויותיהם לקהל הבוחרים כדי להגדיל את כוחם לקראת הקמת הממשלה.

במהלך הראיון נשאל חוג'יראת גם על סוגיות ביטחוניות ולאומיות נוספות. כשנשאל האם ישראל יכולה להמשיך במדיניות הסיכולים בעזה, השיב כי "צריך להמשיך במדיניות השלום". לשאלה האם רע"ם תתמוך בחוק גירוש משפחות, נמנע מלהשיב ישירות וביקש להתמקד ב"דברים הטובים". גם בסוגיית הנטיעות בנגב הציג עמדה שלפיה יש להסדיר תחילה את המחלוקות באזור ורק לאחר מכן לבצע אכיפה: "קודם כול צריך לתת פתרונות, ואחר כך תעשה אכיפה".