שש שנים לאחר נפילתו של סמל-ראשון עמית בן יגאל ז"ל, בית המשפט הצבאי בשומרון גזר היום (ה') מאסר עולם על המחבל שהרג אותו במהלך פעילות מבצעית בכפר יעבד. המחבל, נד'מי אבו-בכר, הורשע בגרימת מוות בכוונה - המקבילה לעבירת הרצח באזור יהודה ושומרון - וכן בשיבוש הליכי משפט.
לבנה במשקל של עד 11 ק"ג
על פי הכרעת הדין, ב-12 במאי 2020 פעלו כוחות הביטחון בכפר יעבד לצורך מעצר מבוקשים. במהלך הפעילות השליך אבו-בכר מגג בניין חצי לבנה במשקל של תשעה עד 11 קילוגרם לעבר חיילי צה"ל, במטרה לגרום למותם. הלבנה פגעה בעמית בן יגאל ז"ל וגרמה למותו.
לאחר הפגיעה נמלט המחבל מהגג לביתו, שם העמיד פני ישן במטרה להקשות על כוחות הביטחון לאתר אותו. לאחר שהכוחות עזבו את המקום, הוא שב לזירת הפגיעה, אסף את חלקי הלבנה והשליך אותם לשולי השביל - בניסיון לשבש את החקירה.
פיצוי של ארבעה מיליון שקלים
ב-11 במאי 2026 קיבל בית המשפט הצבאי את עמדת התביעה הצבאית והרשיע את אבו-בכר לאחר ששמע את עדויות עדי התביעה ואת עדותו של המחבל. היום ניתן גזר הדין, ובמסגרתו נקבע כי ירצה מאסר עולם וכן ישלם פיצוי כספי בסכום של יותר מארבעה מיליון שקלים.
סמל-ראשון עמית בן יגאל ז"ל, בן 21 בנופלו, נהרג במהלך פעילות מבצעית של סיירת גולני בכפר יעבד. שש שנים לאחר האירוע, ההליך המשפטי נגד מי שהורשע בהריגתו הגיע לסיומו בגזר דין של מאסר עולם.