בהלה נרשמה היום (ד') בכבישי הנגב, ביום השנה השלישי לטבח 7 באוקטובר, כשנהגים נתקלו בשיירה של אופנוענים שנשאו דגלים ירוקים ועליהם כיתוב בערבית. המראות עוררו פאניקה בקרב חלק מהנהגים, שסברו בתחילה כי מדובר באנשי חמאס הנעים בכבישי הדרום.

בהמשך התברר כי לא מדובר באנשי חמאס, אלא בשליחי וולט שגויסו כחלק מקמפיין הבחירות של מפלגת רע"מ. האירוע, שהתרחש דווקא ב-7 באוקטובר, עורר סערה ברשת ותגובות פוליטיות חריפות בעקבות הדמיון שעוררו התמונות אצל תושבים למראות מיום הטבח.

"הזכירו את מראות ה-7.10 בכבישי הנגב"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התייחס לתיעודים ואמר כי האופנוענים נסעו בניגוד לחוק והבהילו את תושבי הנגב, וכי התמונות "הזכירו את מראות ה-7.10 בכבישי הנגב". לדבריו, כוחות יחידת יואב של המחוז הדרומי פעלו נגד המשתתפים, ביצעו מעצרים וחילקו דו"חות. "הם שכחו רק פרט אחד קטן: השר לביטחון לאומי הוא איתמר בן גביר, והמדיניות השתנתה", כתב.

יו"ר מפלגת זהות משה פייגלין תקף אף הוא בחריפות וכינה את האירוע "חרפה שאין לה מחילה" ו"טירוף מערכות מוחלט". לדבריו, עצם העובדה שאזרחים נסעו בכבישי הנגב וחששו כי מדובר בשחזור של אירועי 7 באוקטובר היא עדות, לטענתו, לאובדן המשילות בדרום. פייגלין דרש לעצור באופן מיידי שיירות מסוג זה ולהחרים את כלי הרכב של מי שלדבריו מפרים את החוק ומטילים אימה על אזרחים.

מוולט נמסר: "לוולט אין כל קשר לאירוע או לפעילות הפוליטית המוצגת בסרטון. מבדיקה ראשונית של מספרי התיקים שניתן לזהות בצילומים, עולה כי מדובר בתיקים שדווחו כגנובים"