נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, פתחו הבוקר, (ד') כ"ו בתשרי, 7 באוקטובר, בשעה 06:29 בדיוק, את אירועי יום הזיכרון השלישי לטבח שבעה באוקטובר 2023, בהדלקת נר זיכרון בית הנשיא. בהמשך היום יגיעו לתערוכה המנציחה את הנרצחים והנופלים בשבעה באוקטובר בנתיב העשרה, ולמפגש עם משפחות המושב. לאחר מכן, ינאם נשיא המדינה בטקס הזיכרון לנרצחי המסיבות באתר ההנצחה ברעים.
"הדלקת הנר מבטאת את האבל והכאב הלאומי"
מטעם בית הנשיא נמסר: "הדלקת הנר מבטאת את האבל והכאב הלאומי המשותף של מדינת ישראל ואזרחיה, ומוקדשת לזכרם של הנשים והגברים, התינוקות, הילדים, הקשישים, האזרחים, הלוחמות והלוחמים שנרצחו ונפלו במתקפת הטרור בשבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל".
עוד נכתב כי: "לצד זכרם של הנרצחים והנופלים, מוקדש מעמד זה גם לחיבוק המשפחות השכולות, להצדעה לפצועים בגוף ובנפש הנושאים את צלקות השבעה באוקטובר והמלחמה, ולחיזוקם של השבים ובני משפחותיהם במסע השיקום וההחלמה".