ארצות הברית העניקה לישראל אור ירוק לפעול נגד המיליציות הפרו-איראניות בעיראק והסירה מגבלות מבצעיות על פעילות חיל האוויר הישראלי בשמי המדינה. מקורות מערביים ששוחחו עם אתר החדשות האמירותי "אירם ניוז" טענו כי במסגרת ההבנות בין ירושלים לוושינגטון, הממשל האמריקני עודכן גם על תוכניות ישראליות לסכל ניסיונות של המיליציות להתבסס במרחב.
ארה"ב נערכת לתגובה
על פי הדיווח, בוושינגטון נערכים גם לאפשרות של תגובה מצד המיליציות במקרה של תקיפות ישראליות. ארצות הברית התחייבה לחזק את מערכי ההגנה על כוחותיה ועל האינטרסים האמריקניים במזרח התיכון, מחשש להסלמה מצד גורמים המזוהים עם איראן בעקבות פעולה אפשרית של ישראל.
הדיווח מגיע ימים אחרי השלמת יציאת הכוחות האמריקניים מעיראק, שם הוצבו בשנים האחרונות כ-2,500 חיילים במסגרת משימות ייעוץ ואימון לכוחות המקומיים. במקביל, הממשלה העיראקית דחתה את המועד שנקבע לפירוק המיליציות מ-30 בספטמבר ל-30 ביוני. בציר האיראני הציגו את נסיגת הכוחות האמריקניים כניצחון, בעוד מומחים לעיראק הזהירו כי המיליציות עשויות לנצל את המצב החדש כדי להעמיק את כוחן והשפעתן במדינה.