אירוע חריג נוסף התרחש בגבול סוריה, כאשר שני סורים שרכבו על אופנוע התקרבו למרחק של מטרים בודדים ממוצב צה"ל באזור קוניטרה. הכוח שהיה במוצב "המשטרה" זיהה אותם ופתח בנוהל מעצר חשוד, שבמהלכו בוצע ירי לעבר השניים. לפחות אחד מהם נפצע, בעוד השני נתפס ונחקר. השניים לא היו חמושים, ולא היו נפגעים בקרב חיילי צה"ל.

מדובר באירוע השני בתוך יממה שבו אדם מתקרב למוצב ישראלי בדרום סוריה ומנוטרל על ידי הכוחות. בדובר צה"ל מסרו: "כוחות צה"ל זיהו שני חשודים שנעו על גבי אופנוע לכיוון מוצב צה"ל שבמרחב האבטחה בדרום סוריה. לאחר זיהוי מהיר, הכוחות פתחו בנוהל מעצר חשוד שכלל ירי לעברם ועצרו את שני החשודים, ללא נפגעים לכוחותינו".

"כוחות צה"ל זיהו חשוד שניסה לחדור למוצב צה"ל"

שעות קודם לכן, במהלך הלילה, נורה למוות פלסטיני בן 22 מדמשק לאחר שהתקרב למוצב צה"ל אחר באזור הגבול וניסה למצוא דרך להיכנס אליו. הוא המשיך להתקדם ואף טיפס על הסוללה שמסביב למוצב. אחד הלוחמים, שלא היה באותה עת בעמדה, שמע את הדיווח, לקח נשק ורץ לכיוונו. בצה"ל מסרו: "כוחות צה"ל זיהו חשוד שניסה לחדור למוצב צה"ל שבמרחב האבטחה בדרום סוריה. לאחר זיהוי מהיר, הכוחות ירו לעבר החשוד וחיסלו אותו, ללא נפגעים לכוחותינו. צה"ל ימשיך לפעול במרחב האבטחה בדרום סוריה ולהסיר כל איום על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל".

האירוע התרחש באזור מרחב האבטחה, סמוך לכפר אל חמדיה, כאשר החשוד התקדם לעבר המוצב למרות הקריאות לעצור. בצבא אמרו כי הוא המשיך לטפס על הסוללה לכיוון המוצב ולבסוף נורה מחוץ לו. לפי צה"ל, הוא תועד במצלמות כשהוא ללא נשק, וברשותו היו טלפון וכסף בלבד. שני המוצבים שבהם התרחשו האירועים ממוקמים במרחק של קילומטרים בודדים זה מזה.

במקביל לאירועים, במהלך פעילות של חטיבת כרמלי בדרום סוריה אותרו אמצעי לחימה שיוחסו למשטר הישן. במסגרת הפעילות, שנועדה לטהר את המרחב הביטחוני, איתרו הכוחות שלושה מטעני נ"ט ושני מוקשים.