סערה סביב טיסות החילוץ של ארקיע מדובאי לישראל: חלק מנוסעי הטיסות גילו כי מאות הדולרים ששילמו עבור מזוודות וטרולי לא נועדו להטסת הכבודה יחד איתם. בשל הנחיות הרשויות באמירויות, המזוודות נשלחו לישראל בנפרד במטוסי מטען, כשהמדינה היא שמימנה את הטסתן ארצה.
"היינו מעדיפים לקחת את המזוודות בעצמנו"
הגילוי עורר זעם בקרב הנוסעים, בעיקר לאחר שהתברר כי בחברת ישראייר התנהלו אחרת: האפשרות לרכוש כבודה נחסמה, והנוסעים אמורים לקבל עדכון עם הגעתה לישראל. נוסעי ארקיע ששילמו על הכבודה דורשים כעת לקבל את כספם בחזרה. "הם ניצלו את המצב ואת החשש של הנוסעים שהמזוודות יישארו מאחור", טען אחד מהם בשיחה עם חדשות 12.
בארקיע דוחים את הטענה כי הכסף נגבה עבור הטסת המזוודות עצמה, ומסבירים כי התשלום מיועד לטיפול בכבודה בישראל ולהעברתה עד לביתו של הנוסע. אלא שגם ההסבר הזה מעורר ביקורת בקרב הנוסעים, שטוענים כי היו מעדיפים לאסוף בעצמם את המזוודות ולא לשלם מאות דולרים. בחברה הבהירו כי אם המדינה תממן את עלויות השינוע לבתי הלקוחות, התשלום יוחזר לנוסעים.