"מי שניסה לרסק מטוס ולרצוח 180 ישראלים צריך לשלם כאילו הוא רצח"

חבר הקבינט התייחס לניסיון החטיפה בטיסת פליי דובאי וקרא לתגובה ישראלית חריפה נגד האחראים: "מדינת ישראל חייבת להתייחס אל הכוונה ולא אל התוצאות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/09/26 13:47 יט בתשרי התשפז | עודכן בתאריך 30/09/26 13:47

עקבו אחרינו בגוגל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס היום (ד') לניסיון חטיפת המטוס של חברת "פליי דובאי" שהייתה בדרכה לישראל, וקרא להגיב בחומרה למי שעומד מאחוריו. "מדינת ישראל חייבת להתייחס אל הכוונה ולא אל התוצאות", כתב סמוטריץ'. "מי שניסה לרסק מטוס ולרצוח 180 ישראלים צריך לשלם כאילו הוא רצח. הוא וכל מדינה או ארגון טרור ששלח אותו".

חבר הקבינט דורש תגובה

סמוטריץ' הוסיף כי העובדה שהאירוע הסתיים ללא אסון אינה צריכה, לדבריו, להשפיע על אופן התגובה הישראלית. "מזמור לתודה, ריבונו של עולם על נס ההצלה הגדול", כתב, וחתם במסר תקיף: "אבל חובתנו, ארדוף אויבי ואשמידם ולא אשוב עד כלותם".

"מי שניסה לרסק מטוס ולרצוח 180 ישראלים צריך לשלם כאילו הוא רצח"
סמוטריץ קורא להגיב, צילום: שטראסטוק פלאש 90 וקנבה

בשעה האחרונה, מתחזקת ההערכה שמדובר באירוע טרור. על פי הדיווחים טייס המשנה דקר את הטיייס וניסה לרסק את המטוס על נוסעיו. לאחר מאבק, צוות המטוס בסיוע הנוסעים הישראלים הצליחו להשתלט על המטוס ולהנחיתו בשלום בסעודיה.