בצה"ל נערכים לאפשרות שחמאס ינסה להוציא לפועל פעולת נקמה בעקבות רצף הסיכולים הממוקדים שבוצעו לאחרונה ברצועת עזה. לפי פרסום הערב (ד') ב-i24news, גורמים בכירים בפיקוד הדרום מציינים כי בעקבות הפגיעה הקשה בשדרת הפיקוד של חמאס, צה"ל פועל במקביל גם במישור ההגנתי כדי לסכל ניסיון לפיגוע.
לדברי הגורמים, גל החיסולים האחרון כלל שני מפקדי חטיבות, מפקד גדוד ושורת מפקדי פלוגות. בחמאס, כך לפי הגורמים, רואים את הפגיעה ברצף הפיקודי כחציית קו, ולכן קיימת אפשרות שהארגון ינסה להגיב באמצעות פעולה נגד ישראל.
החיסול האחרון - מח"ט רפיח
הרקע לכך הוא רצף הסיכולים האחרונים ברצועה. רק אתמול הודיע צה"ל כי חיסל את מח"ט רפיח של חמאס, נאא'ל אבו עביד. לפי פרטים שפורסמו בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", שלושה מקורות בחמאס אמרו כי אבו עביד נחשב לאחד מבכירי הזרוע הצבאית והיה מקורב למוחמד שבאנה, מח"ט רפיח הקודם שחוסל במאי 2025 יחד עם מוחמד סינוואר.
לפי אותם מקורות, אבו עביד היה מעורב בחטיפת גלעד שליט בשנת 2006 ואף היה קשור להסתרתו במשך תקופה. במהלך המלחמה, כך נטען, היה מעורב גם באבטחת חלק מהחטופים הישראלים ובפיקוח על מסירתם במסגרת העסקאות.
אבו עביד פיקד גם בשנת 2014 על ניסיון חדירה דרך מנהרה סמוך לרפיח, שבמסגרתו ניסו מחבלי חמאס לחטוף חיילי צה"ל. צה"ל מסר לאחר חיסולו כי הוא היה אחראי על ניהול פעילות מחבלי חטיבת רפיח והכוונתם לביצוע מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, וכן פעל לשיקום יכולות החטיבה שנפגעו במהלך המלחמה.