תרגיל פתע החל הבוקר (ו') במרחב אוגדת יהודה ושומרון, כחלק מההיערכות המבצעית לקראת תקופת החגים. במסגרת התרגיל הוקפצו כלל הגדודים באוגדה, במטרה לתרגל את הכוחות ולהעלות את רמת הכשירות המבצעית שלהם. התרגיל צפוי להימשך עד שעות הצהריים, ובמהלכו צפויה להורגשת תנועה ערה של כוחות הביטחון ברחבי הגזרה. בצה"ל מסרו כי במהלך התרגיל נבחנת רמת הכוננות של הכוחות, לצד תרגול תרחישי פתע שונים לקראת החגים.

כזכור, התרגיל הנוכחי מצטרף לבוחן פתע רחב היקף שערך בתחילת השבוע הרמטכ"ל אייל זמיר, שנועד לבחון את מוכנות צה"ל להתמודדות עם אירוע רב-זירתי מתפרץ, מורכב ורחב היקף. במסגרת הבוחן נדרכו בהפתעה כלל המפקדות של הפיקודים המרחביים, האגפים והזרועות.
אוהבים אוכל טוב? הצטרפו עכשיו לקבוצת הוואטסאפ שלנו
בצה"ל מבהירים: אין חשש לאירוע ביטחוני
במהלך אותו תרגיל תורגלו בין היתר פשיטות מהקרקע, מהאוויר ומהים, אירועי ירי תמ"ס לצד פיגועי ירי, אירועים רבי-נפגעים, אירועי חטיפה ובני ערובה ותרחישים נוספים. בנוסף, נבחנה הפעלת כוננויות ועתודות והוקפצו בפועל גדודים ויחידות מיוחדות למרחבים ולזירות השונות.
בצה"ל בחנו גם את שיתוף הפעולה בין הכוחות ואת תהליכי קבלת ההחלטות והמענה המבצעי בדרגים השונים. בצבא ציינו כי יופקו לקחים מהתרגיל במטרה לשפר את ההגנה והמוכנות למגוון תרחישים. בצה"ל מדגישים כי התרגיל המתקיים היום באוגדת יהודה ושומרון מתוכנן מראש, וכי אין חשש לאירוע ביטחוני.